| Sayfa: (2) [1] 2 ( İlk okunmamış iletiye git ) | ![]() ![]() ![]() |
» Simdi Siir Yazmak Zamani......
| Gaye |
Gönderme: Apr 23 2009, 10:00 AM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 964 Katılım: 16-April 08 Üye No: 40 Status: Offline |
Sevgili arkadaslar,
Kendi yazdigimiz siirleri burada toplayalim..Yalansiz ve dolansiz yuregimize ses verelim.. |
| mistral |
Gönderme: Apr 23 2009, 14:01 PM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 4451 Katılım: 12-March 08 Üye No: 2 Status: Online |
Benim gibi yeteneksizler de okuyalım...
Bekliyoruz efendim şiirlerinizi, swancığım şiirlerini de... -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
| kitapsiz |
Gönderme: Apr 23 2009, 14:56 PM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 10403 Katılım: 12-March 08 Üye No: 1 Status: Online |
bu cümleye bende katiliyorum -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
||
| botanical |
Gönderme: Apr 23 2009, 14:59 PM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 2033 Katılım: 13-March 08 Üye No: 5 Status: Offline |
Bende yeteneği olanı buraya davet edyim. Çünki yukarıdaki cümle benim içinde geçerli -------------------- Aklın Sokrates'ten bu yana, yobazlık ve hurafeye karşı açtığı savaş henüz kazanılmış değildir.
Isaac Asimov |
| SwaN |
Gönderme: Apr 23 2009, 16:00 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 254 Katılım: 17-August 08 Üye No: 101 Status: Offline |
Dün ağlatıyor,
Yarın ise Hiç umut vermiyor. Her ikisi de, Bugünümü mahvediyor. Swan 23.04.2009 -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
amacıyla değil de, çözüme ulaşmak için yapıldığında anlam kazanır. |
| kitapsiz |
Gönderme: Apr 23 2009, 16:06 PM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 10403 Katılım: 12-March 08 Üye No: 1 Status: Online |
bu yaw? yarinlar icin korkularla dolu olan icim, daha cok karardi böyle bayram olmaz ki umut veren bir siir yaz bu gün bize:) lütfen umutlarimizi yitirince tam teslim ederiz kendi ellerimizle kendimizi akbabalara... -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
||
| SwaN |
Gönderme: Apr 23 2009, 23:55 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 254 Katılım: 17-August 08 Üye No: 101 Status: Offline |
Haklısın bacım, bu kadar karamsar
yazmamam lazımdı. Ama bugün içimden geçenler bunlardı. Bundan sonra Daha pozitif yazmaya çalışacağım -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| kitapsiz |
Gönderme: Apr 24 2009, 00:48 AM
|
foruma yazdigin öteki siirlerinide bu basliga koyala lütfen -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
| SwaN |
Gönderme: Apr 24 2009, 01:46 AM
|
ipekböceği
Topluiğne başı kadar bir yumurta, hücreler çoğalır sonra: larvadan tırtıla. Kelebek olacak aklınca! Kanatlanıp uçacak, durmaksızın ördüğü kozadan çıkınca mı acaba? 29.04.2007 -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| SwaN |
Gönderme: Apr 24 2009, 01:50 AM
|
ne çok görev yüklemişiz çiçeklere; sevgiliye çiçek, düğünde çiçek, doğumda çiçek, cenazede, çiçeklerle bezenmiş çelenk! Swan .................. Mistralciğim bu senin için Sen de hemen haset etme kitapsız bacım yakında senin için de gelecek -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| mistral |
Gönderme: Apr 24 2009, 11:42 AM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 4451 Katılım: 12-March 08 Üye No: 2 Status: Online |
Canım benim teşekkürler, bu dörtlüğünü çok severim zaten, hepimizin sevdiklerinden kayıpları var... çok kısa aralıklarla annemi, amcamın oğlunu ve amcamı kaybettim.. bu şiirin hep onları yaşatır bana... -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
||
| kitapsiz |
Gönderme: Apr 24 2009, 15:01 PM
|
||
mistrali daha cok sevdigini biliyoruz bizde, mistralden artan sevgi kirintilari ile idare ediyoruz mecburen -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
||
| SwaN |
Gönderme: Apr 25 2009, 01:11 AM
|
"Canım benim teşekkürler, bu dörtlüğünü çok severim zaten, hepimizin sevdiklerinden kayıpları var... çok kısa aralıklarla annemi, amcamın oğlunu ve amcamı kaybettim.. bu şiirin hep onları yaşatır bana..." .................... Çok Üzüldüm. Ölüm konusunda bana, teselli için herhangi bir şey söylenmesinden nefret ettiğim için ben de sana söylemek istemiyorum. Sevgilerimle -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| SwaN |
Gönderme: Apr 25 2009, 01:23 AM
|
Sevgi konusunda çok cömerttir yüreğim.
Kırıntı olur mu, koca bir tencere de sana var kıskanma kitapsız bacım Bu da senin için: sevgi bencildir bencilliktir. paylaşmak istemez sevilen sevenini. sevende, sırf kendi için yaşasın ister, sevdiği istemese de yaşamayı Swan 20.04.2007 -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| kitapsiz |
Gönderme: Apr 25 2009, 01:28 AM
|
||
güzelmis. beni anlatiyor sanki simardim simdi yüregine saglik. -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
||
| SwaN |
Gönderme: Apr 25 2009, 01:41 AM
|
||
Şımardığına, pardon beğendiğine sevindim -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
||
| mistral |
Gönderme: Apr 26 2009, 14:41 PM
|
||
Teşekkür ederim, insan acıyla ve özlemle yaşamaya da alışıyor, veya alışmaya çalışıyor... -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
||
| Requiem |
Gönderme: Apr 29 2009, 00:52 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 34 Katılım: 29-April 09 Üye No: 278 Status: Offline |
Kanlı Plak
Dünyanın kıçında biten kıl dönmesiydim sana dönmeseydim,gramafonda kadınlar ellerini yıkar ve ellerini asarlardı iplere kuruması için plağın arka yüzünde melekler kanımdan tanırlardı beni damarları kesilmiş melekler kanardı geceleri kandırırdım melekleri; Akıllı olun retoriğe uygun bir cezaydı bu jargonum siktirip gidiniz,lakin erkeğin kalça kemiğinden olansa dert iyi bakın; Nanoyalan! Zebanilere ikram edilirdi ruhum akşam beş çayı için kanımdan içilirdi geceleri, geceler, meleklerin alkol sahası geceler,zencilerin dünyaya sahip çıkması bıçağın üstünde birikirdi zerafet saniye farkıyla geç kalınırdı cehenneme kantarlar insan etiyle dolardı,yelkovan zamanın tanrı adayı maddenin üstüne çıkıp intihar eden akrep İstanbul doğumlu ve çarşamba rüküşü halbuki dönmeseydin bana dijital saatlerimize göre senin beni çeyrek geçmen gerekti güneşin etrafında. Kaçarı yok artık ,ellerinin bu saatten sonra orta boy kıyamet alameti yapacak birşey yok şimdi sinek gibi ovuştur ellerini seni krallar gibi ağırlarken ölüm bu atmosferde atacağın gerçek bir yalan ikimizide uzatmaya götürebilirdi çünkü atılan her yumruk birazcık penaltıydı sana döndüm ofsayta düşen her canlı gibi söndürün ışıkları ,çalın Lady in Black'i bu seyircilerin önündeki son serenat son at son ad Di'li geçmiş zamana göre cerrahi müdahale gerekti dünyanın bizi kaldırması için su herşeyi kaldırabilirdi lakin, bizi kaldırıp tedavülden birbirimizden aldığımız sıfırlarıda ayrılık denizlerinde boğulmaya başlayanlar için can simidi yapınca ne önemi vardı artık kalbi kırılan ölülere iyi davranmanın ne önemi vardı şaraba bandırılan kadınların iki bacak arasında çıkarılan günahların ne önemi vardı irtibat bürolarının çünkü irtibata geçecek kimsem yok, sesin aldı başını gitti sesin,telefon kablolarına sinen monarşist,orta halli bir din kendi kendine bölünebilen monitör,kalp atışlarımı gösteren. Zerre önemi olmayan plağın içinde can çekişiyor dünya felsefeyi bırakın hepiniz biliyorsunuz bu şarkıyı adam kadına dönerken kadının kendi etrafında dönmesi ile oluştu hayat ve tanrı önce yıldızlar birbirini sevdi dolayısıyla takım oldular bizde takımdık aslında aynı askıya asılmayı beceremeyen pantolon ve cekettik ve hiç bir düğme kapatamadı kadınlığını Bir gün döneceğim dediğinde kendi etrafında döneceğini kastettiysen peki benim bu hayatıma kasteden gidişinin cezası kast sistemine göre dudaklarıma çivilenecek dilinse ne diye yalan söylüyorsun görmüyor musun kollarım açık t şeklinde ne sandın şaka mı çarmıhtasın işte! Dönmeyeceksen en azından arkanı dönde intihar eden adamın giriş bölümüne tanıklık etme yoksa hiçbir cevabın olamaz, tez konusu cinayetime adama sorarlar ; '' Bu adamı neyle sevdin '' diye, üstüne kalır bu olay tek kişilik yatağına ömür boyu mahkum ederler seni gıkın çıksa kuşlar konar boğazına boğazın ki ; iki yakamı bir araya getiren ceylan derisi. Etrafında bu kadar kararlı dönmeseydim ışık olmazdı örneğin tamam sende dönüyordun amma ben bir gram sapsaydım yörüngeden nah filizlenirdi dudaklarında gümüş renkli fesleğenler. requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| SwaN |
Gönderme: Apr 29 2009, 00:52 AM
|
Asıl şairimiz geldi
hoşgeldin requiem. Artık karşılıklı atışırız -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| Requiem |
Gönderme: Apr 29 2009, 00:59 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 34 Katılım: 29-April 09 Üye No: 278 Status: Offline |
Mors Alfabesi
Yani diyorum ki kelimelerim omuz omuza vermişler hiç tanımadığım bir halkın oyununu icra etmekte ki icra memurları ağzımın kenarına dayanalı bir kış geçmiş haberin yok, terso’luktan ananem altın dişini açık arttırmaya çıkarmış açıktan kimse arttırmayınca dişi ağzında kalmış şimdi dişinin oyuğunda y i r m i d ö r t a y a r bir açlık ben zaten çoktan ayar olmuşum düşük faizle geri ödenen hayatlara haberin yok faiz düşükse, kim becermişse faizi kürtajını da o yapsın kalan sağlar kimsenin umurunda değil senin bundan hiç haberin yok! hepimiz politik kadavralardık ara sıra kalbimizin çarpıntısı her ne kadar hayat belirtisi olarak lanse edilse de mütemadiyen hiçbir biyoloji kitabında, eşeyli üreyecek kadar enerjimizin olduğuna değinilmeyecekti sığır tenyalarının üstünde büyük ve geniş arazilerde çarpışırken insanın kalın bağırsağına oturan geçmiş günler rektal tuşe ile tıp tarafından yeni bir kadere tayin edilirken muhtemelen bu da hiçbir coğrafya kitabında yazmayacak haberin yoktu ben seni bir kadını sever gibi sevmedim çürümeye yüz tutmuş, ellisi tutmamış bir yanı hâlâ canlı ve diri şekilde her uyanışımda sözlerini vahiy gibi belleyip, halka açılırken ki o halka genişledikçe genişleyip kapanması imkânsız bir çember olduğunda her yerden ablukaya alınmışımdır, ardışık orospuçocukları gözlerinle beni tehdit ederken senin dışında kalsam da, hiçbir kümenin elemanını rahat uyutmamışımdır elmalar öldü armutlar tecrit odasında ve bütün şiirler vurun emrinden sonra okunmakta parola; omurilik soğanı! aklen ve fiilen iç savaş başlamıştır! iç çamaşırlarını toparla! yani diyorum ki senin özneliğin benim delirmemle gayet yakından ilgili her ne kadar gizli özne olduğunda kendini daha güvende hissetsen de benim öpülmedik bir kulağımın ardı kalmıştı ki sen oraya kadınlığınla yaklaşıp öpünce mecburen ikimizde tehlikedeyiz devir darbe devri olsa da senin darbeye dayanıklı bir elbisen vardı hiçbir kuvveti affetmeyen evet ar damarım çatlamıştır ve bütün ahlak polisleri tutuklanmıştır hadi beni adam et! tabi senin haberin yok ben ananemle yakar top oynarken annem araya girmeseydi bütün şehir çoktan alev içinde olacaktı gerçekten şanslı bir çocukluktu benimkisi toprak sahada çift kale maçta attığım o son gol yanmasaydı külleri bile yeterdi sana hatta bana şimdi bütün kaleler bitap namlularda gizlenmiş bütün ofsaytlar ve ceza sahasında tek ayak üstünde bekleyen forvetler yorgun bu maç yeni başladı ne bitmesi tabi malum yine senin haberin yok! yani diyorum ki aruz ölçüsüne uygun düşmüş olabilir vücut ölçülerin bu neyi değiştirir ki her şiir biraz içince her yola uyar bana kafiyeli kafiyeli öyle bakma hadi hadi sen de bilirsin her kadın içinde hafifte olsa alkol içerir nikotin meydanında izmarit gibi söndürürlerken beni sana son sözüm çok aşıktım hatırlamıyorum yani diyorum ki ölmüşlerin ruhuna değsin, ölümüm siyah gözlerin toprağa verirken beni maalesef maç bitiminde kimseyle kefen değiştiremiyorsun sembolik yani! mors*: latince ölüm Requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| SwaN |
Gönderme: Apr 29 2009, 01:02 AM
|
Şiirlerini yukarıdaki "şiir yazma zaman" başlığına
asmalısın çocuum. Bunları da artık kitapsız bacım taşısın yukarıya çok tembelleşti zaten son günlerde -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| Requiem |
Gönderme: Apr 29 2009, 01:18 AM
|
Maymun Duası
Ağzı açık kalmış adamdım mide asidi kaçmış,imamın abdest suyuydum bu gece oysa aşk homo erasmuslar arasında hangi ağaca yaslanmak gerektiği ile ilgili bir meseleydi ben senden sonra dik yürümeye başlamıştım tükettiğim tek et bedenindi; mağarana götürdüğüm tek çiçek; ellerin yakalandığım tek hastalık sözlerindi ateşler içinde uyurdum geceleri ki ateş bile yeni keşfedilmişti, gözlerini mecaz sayarsam o da.... benim aklıma gelen ilk kelime öptü emir kipiydi,dudakların bir elin parmaklarını geçmezdi bildiklerim sonra tenin onikiparmak bağırsağını saysan bile yirmi iki kelimeyle anlatılacak birşey değildi Gittin; gömmeyi keşfettim unutulan vahiy gibi sabırsızlıkla yeryüzüne inmeyi bekleyen bir kelimeydi tanrı tanrım kadınlar arasında ''git'' hangi hayvanın derisi benim kalbimi güveler yedi geceleri oysa aşk buzullar eridiğinden beri iç güveysiydi söylesene usta; hangi tür rüzgar bozdu sevişmeyi hangi melek yazdı kendi cenabetliğini dürüst olmak gerekirse bana yazılan ilk muskaydı onun adı ve hiçbir yağmur temizleyemedi bu bedeni az önce sarardı organını örttüğün yaprak sen medeniyetsizliğimin iftiharıydın yaz demiştin yaz yazmayı sökemesem de henüz sende hiçbir yaz gelmemiştin yoktun ben gidişinin kokusunu aslında çok önceden almıştım sen de bilirsin nasıl sağa sola kaçıştığımı ama depremin bu kadar uzun süreceğini hiç bir yabani hayvan kestiremezdi kestiremedim kendi bedeninin altında kalan bir enkazdım kurtulunca kendimi seni gördüğüm ilk ağaca astım günümüz Türkçesinde açıklama olarak İntihar diye ifade edilsede aslında benim yaptığım ellerimi kullanmadan asılı kalmaktı gelmedin adın; suç duyurusu olarak damağımda kaldı Requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| Requiem |
Gönderme: Apr 30 2009, 20:49 PM
|
Whisky Killed Woman
Gel sarıl bana sarıl ki yerim yurdum belli olsun kimliğinin üstünde ikimizin fotoğrafı cilt no'da ufacık bir şiirim ikamet ettiğin yer kucağım olsun Erekte olmuştu sandalyeler, kötü kadınları kucaktan indirmezlerdi geceleri geceler, Alman patentli röntgen cihazlarıydı Film sonuçlarına göre ben hayatına kast eden kist ama olsun yine de kisst me baby! Sana sarılmak gerek çünkü mucizevî bir şeyler oldu geçen gece ki geceleri sen de iyi bilirsin Tanrı tarafından salakça bir karartma Oysa Tanrı karanlıkta uyuyamaz Ay çok fena! Nerde kalmıştık abi Ha Gece diyordum Bu gece tekrardan intihar etti Jerzy Kosinski, Bütün Beyin Ameliyatları iptal edildi, doktorlar yoğun bağımda bütün hastaneler narkozun etkisinden dolayı şaşırmışlar, acil servisler; aşktan ödü patlayan hiç kimseyi dikmiyorlar ki senin beni öptüğün yerlerimin dikiş tuttuğunu söyleyen sizler ayıp ediyorsunuz bırakın dikişi tentürdiyot bile değmedi benim kalbime kalbim; divan edebiyatında boş bırakılan bir oda ki oda, dört duvarın baskısı sayesinde adam edilmeye çalışılan deli bir boşluktu, bu oda hep boştu kadınım hep boştu ne kadar eşya koyarsan koy içime dekoratif bir yalandı işte gülüşüm, kapıyı çarparken sen kapı hala inim inim sızlamakta! kapı işte bilirsin benden gittiğinde öptüğün son organ! Bir gece vakti saat on bir gibi çok üşümüştüm ki viskilerde üşür bu çok bilenen bir şey sen hangi aynayı nasıl kırarsan kır yüzün yine güzel sen aynaları istersen parçala tuz buz et yine yüzün Marmara'da terk edilmiş ilkokul gibi mağrur! Üşümüştüm bir ece vakti sıcak çikolata ile seyreltirken bedenimi öpme beni tamam öp de fazla öpme beni sarhoş olursun sen sek öpülmeyecek erkektim geceleri çok sertti dudaklarım ağzındaki bu nahoş tat, yüzünün ekşimesi saat tam gece iki şimdi alfabenin en az on beş on altı harfinin kafası güzel ne diyorsun anlamıyorum ki! dilimin diline değmesi caiz ise, 'cehennem bize farz oldu*, evet bunu biliyorum zaten senden başka bana her şey mekruh! tartışmaya gerek yok uzan! Geçen gece o kadar sarhoştum ki göğe uzanmışım tabi üşümüşüm doğal olarak yıldızlara falan çarpmışım yüzüm çizikler içinde babam elmacık kemiğimden öpmüş saat dört gibi... Viskiler sadece aydınlıkta uyusa da o gün ben senin yanında uyumuşum nasıl olmuşsa, Benden birkaç yudum almışsın uyandığımda anladım çünkü gittiğinde ben kendime baktım gerçekten çok azalmıştım... Ağzı açık kalmış viskiydim! kimse paha biçemezdi bir dubleme seni birkaç yıl daha beklesem... 02.2009 requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| Requiem |
Gönderme: May 5 2009, 04:37 AM
|
Yüz Haritası
Yüzün, üstünde düşünülmesi gereken uzun bir mevzuydu ilmi bir yanlışlık vardı tarifinde ne kadar şeker katarsam katayım diline kıvamı tutmuyordu öpüşmenin ki öpüşmek; ateşli hastalıktı birbirimizin gözlerinin içine baktıkça bulaşan, üstü başı mahveden,yatağın üstüne dökülen çilekli dondurmalar bu mevsimde çarşaflarında yetişmesede ben yetiştirebilirdim çilek desenli çarşafları bacaklarının altına hormonlu bir bahardı, aşı tutmasa da ağaçlar deniz yıldızları denizleri aydınlatmak için jeneratör kullansada ay çekirdeklerinin hangi aya ait olduğu bir türlü açıklığa kavuşturulmasada adınla başlayan çiçekler yüzüne doğru açmasada aşk hayvanlar arasında öpüşerek yayılan bir hastalık olsada bilançosu tutulması imkansız bir kazadan sağ kurtulan tek ölü olsanda doğal bir ayıp vardı aramızda diş etlerimize yapışan etlerimiz ve takas ettiğimiz tartarlarımız birbirimizi sıkarak suyunu çıkardığımız bu baharda her nekadar mide bulandırsada belkide mide bulantısı; yokluktan beyni patlatan baş ağrılarımızın ilk gebelik belirtisiydi uyurken üşümeyesin diye üstüne örttüğüm tek örtü bitki örtüsüydü belkide sen kokusuz değildin ve boşuna küfrettim arafın delilerine belkide adını her ağzıma aldığımda dudaklarıma bulaşan bu menekşe kokusu benim en sevdiğim sayıydı belkide dünya çok öpüştüğümüz için dönüyordu ya da senin bedenin çıkmaz sokaktı,benim mutlaka bir çıkarı olduğuna saplandığım oysa adresler; soranla tarif eden arasında resmi bir şaka olabilirdi yolumu kaybettiğim gözlerinin cennetten düşen birbirini kaybetmiş iki bakış olduğunun gerçeğini değiştirmesede yüzün için iki çift lafım var benimde yüzyüze söylemekten çekindiğimiz iki yalandı yüzlerimiz oysa teknoloji biraz daha ilerleseydi belkide kazayla göğüslerine çakılmış bir güvercinin kara kutusunda bulabilirdin bu şiiri senin yüzündendi yüz haritamda dudaklarımın araziye elverişsiz yerler olarak tarihe geçmesi. senin kullanacağın tek kurak alan benim bedenimdi topoğrafya dedikleri ; benim boydan bir resmimdi..... requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| SwaN |
Gönderme: May 6 2009, 16:34 PM
|
Kuğu
uyandığımda aklımda papatya vardı gece gelip sen mi koydun anne! Requiem 06.05.2009 / 01:00 Bir duygu ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. teşekkürler çoocum. -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| Gaye |
Gönderme: May 23 2009, 01:19 AM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 964 Katılım: 16-April 08 Üye No: 40 Status: Offline |
Ay beyazi gecelerde
eksildi cocuklugum... Icime dolan nehirleri akitirken denizlere sustum.. Ayin savki duserdi ustume ay beyazi gecelerde, ben usulca buyurdum.. ..ve kimsesiz kiyilara kurek cekerek ogrendim yalnizligi.. Ondandir yalnizligimla sevismem.. illegal suskunlugum ve bir multeci gibi kiyilari gozetlemem ondandir.. Hangi kiyidan gelecegini bilsem, deniz feneri olurdum... |
| kemalistcan |
Gönderme: May 26 2009, 16:43 PM
|
|
admin ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 1327 Katılım: 17-March 08 Üye No: 8 Status: Offline |
BENİM BÜYÜK DERTLERİM OLMALI
Dertler bende alışkanlık yapıyor Gel kardeşim sende vur Olabildiğince kuvvetli olsun Benim büyük dertlerim olmalı Senin beni anlamanı beklemiyorum Ben kendimi anlamış değilim Bankta oturan suratsız çocuğum ben Benim büyük dertlerim olmalı Nereye gidiyorum bilmiyorum Her tarafım yara bere Yine de duramam ben Benim büyük dertlerim olmalı Lise yıllarımda yaşadığım hayattan işkillenmeye başlayıpta arayış içine girmemle, gündelik hayatın sığlığından kurtulup kendime "cısss elleme yanarsın" türünden konuları dert etmeye başlamıştım, Can YÜCEL'in Başka Birşey'i gibi, Orhan Veli'nin çok yaklaşıpta dokunamadığı şey gibi bende de birşeyler hasıl olduğunda. İşte o vakit bu şiiri yazmıştım. Sevgiler, -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
| mitch |
Gönderme: Jun 11 2009, 12:27 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1346 Katılım: 28-June 08 Üye No: 77 Status: Offline |
beni ara...
Şimdi diyorum ki...Bir şiir yazsam okurmusun? Yüreğin dayanır mı mısralarıma? Göz yaşlarına set çekebilirmisin, okudukça sana olan sitemlerimi... Ben seni sevdiğim taa ilk günden öksüz kaldım, ve sadece sevgine yaslandım, beni yaşatacağına inandım, Çünkü tek sağlam dalımdın... Sana bişey dicem yaklaş...Karanlık gecelerimi, kalbimde taşıdığım kor gibi yanan alevin aydınlatıyor...İstesende söndüremezsin artık, boşuna uğraşma... Aldınmı aşkının payını? Hadi şimdi hemen beni ara... mitch./11 Haziran 2009 Perşembe -------------------- Bazen ışığı görmek için, karanlığı tehlikeye atmak zorundasın. "Iris Hineman (Lois demircisi) |
| SwaN |
Gönderme: Jun 18 2009, 16:55 PM
|
Miladı dolan adamın sesi , sahte peygamber gibi kokar geceleri...
''Mersinden mi kalktın sen bugün ?'' diye sordu, kadın. Islak ve ufalanmış güvercinleri gemilere attığında, her seferinde bunu yapmak zorunda mısın sen ? evet her sefer bunu yapmak zorundayım çünkü akşam seferim yok benim! Akşamları eve dönen kadın geçiyor omuriliğimden. Terkettiği sevgilileri dökülüyor çantasından. Yalan derisinden çantası vardı onun içinde, saklandığı avlusu. Ayet gibi yüzüstü bırakıp gittiğim hastanenin acil kapısıydı elleri. Yoğun bakımda severdi beni, damardan biraz sesi verildiğinde uyurdum, uyku sersemi gibi severdim onu. Her sersem gibi sonunu düşünmeden bıçağın o aciz yüzünde parlattım günlerimi. Bacakları dil'li geçmiş zamandı; ağzımla çekerdim içime an'ı, aniden patlardı beynim. Bütün sivillerden özür dilerim, orantısız aşk kullandığım için. İki kurşun yetebilirdi bize, yaşamak için, en azından çok uzaktan verdiğimiz selamları tam alnından vururduk. Ağzı nefret kokan gecenin namusu olmuştur artık sensizlik, töre cinayetine kurban gitmiştir bütün gelinlikler; hepsi bembeyaz ve delik deşik. Oysa biz mermilerini hep karavanaya atan iki av tüfeğiydik, o yüzden birbirimizi hep gözlerimizle avlamayı yeğledik. Şimdilerde el feneriyle aranmaya başlamıştır eski günler. Lütfen bana dünya haritasında gösterin onun gözlerini, korkmayın korkmayın onlar benim ellerim tamam tamam indiriyorum zaten kuru sıkıdır benim bütün cinayetlerim.. Artık bütün dar ağaçları hesap verecektir,cinayete yataklıktan ve soruşturma dahilinde tekrar ifadesine başvurulacaktır, İsa'nın Ve hangi din kitabında geçiyorsa ve ileride geçecekse adın, o kitap benim kutsalımdır. Bilincini yitirmiş kente hatırlatmak için eski günlerini, sorulacaktır belki lobisi kuvvetli hotellerin nezninde adım ve soyadım sana. Her hangi bir odada unutulsa da resmimin üstüne not aldığın sesim, onu ilk sen bulursan "fotoğrafa bir daha bak!" demiştim sana çok önceden ama ''bu fotoğraftaki adamın da bir süre sonra bıyıklarının uzaması kaçınılmazdır, ''diye fotoğrafıı sakla, belki ilerde kirli sakal bırakır yine.... Sonsuz ve sınırsız zaman diliminde bu aşk şiiri olmasın diye çok bıçakladım kendimi seni temin ederim ama küçücük bir isim benzerliği bozdu iklimimi. Tabiatım gereği, ben de her ağır yaralı gibi koştum acil servise, bence acil bir durum olmasa da ölüm, miladı dolmuş hastanenin girişinde sorulmuş bir sorudur hala adın! Hem refakatçı hem hasta olmayı aynı anda becerebilen bir tutumla hesap soruyorum şimdi! Yanlış teşhisten mi kaynaklanıyor bacağından çıkarıp beyin sapıma koyduğun yanığın hala canımı acıtması ? Requiem Not: editörlük ücretimi talep ediyorum çoocum -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
| kitapsiz |
Gönderme: Jun 18 2009, 21:40 PM
|
Requiem bir göründü bir kayboldu serap misali -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
1 Kullanıcı bu konuyu okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:
Sayfa: (2) [1] 2 |
![]() ![]() ![]() |

Script Execution time: 0.1419
11 queries used
GZIP Açık