| Sayfa: (2) 1 [2] ( İlk okunmamış iletiye git ) | ![]() ![]() ![]() |
» Simdi Siir Yazmak Zamani......
| mitch |
Gönderme: Jun 19 2009, 03:04 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1346 Katılım: 28-June 08 Üye No: 77 Status: Offline |
Alaca martı
Alaca martıyı gördünmü hiç rıhtımdan sana doğru süzülürken ve pencerene konup senden simit beklerken hayal ettinmi istanbuldan uzakta yapabilirsin bir dene Her sabah alaca karanlıkta o rıhtıma gidip kimseler görmesin diye montunun içine saklayıp denize bir buket karanfil bıraktınmı hiç? karanfiller açtı açalı aksatmadan, her sabah alaca karanlıkta yapıyorum ben bunu. Anla sana ne kadar aşık olduğumu... Denize düşen bir karanfildeyse yüreğim, sal kendini akıntıya, köpükleri takip et, şarkılarını dinle yunusların, sallasın seni dalgalar beşikteki bebek san kendini. Kavgandan uzaklaş sen sevdama layıksın çıldırmış yüreğim volkan gibi patlar sana kavuşamadığı o gün tam, ortasından çatlar... mitch./18 Haziran 2009 Perşembe -------------------- Bazen ışığı görmek için, karanlığı tehlikeye atmak zorundasın. "Iris Hineman (Lois demircisi) |
| Requiem |
Gönderme: Jun 22 2009, 03:36 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 34 Katılım: 29-April 09 Üye No: 278 Status: Offline |
Burdayım Kitapsız, özel hayatımda bir kaç problem vardı bir süredir, o yüzden fazla zaman ayıramıyordum, bundan sonra daha sık girmeye çalışacağım.
Swan; teşekkür ederim, bi kere öpeyim gel bakim -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| mitch |
Gönderme: Jul 1 2009, 09:55 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1346 Katılım: 28-June 08 Üye No: 77 Status: Offline |
Bune şimdi durup dururken
Kahretse bedenim ağlamaya susar yüreğim...İki damla belirir göz bebeklerimde, biri sen diğeri ben. Akıyoruz sessiz çığlıklarla mazinin derinlikerine... Seni düşünsem desem yalan olur... Aklımı sen almıştın unuttunmu? Yine kahır saatindeyim yaklaşma bana, ne yana baksam sen, yasaksın bana. Bir sancısın beynimde, dilemek neye yarar kendin gelsene. Onca yürek arasından seni seçtim, değerini bilsene. Bir gün bir yerlerde bir tohum ekmiştim toprağa, can suyunu verdim peşinden yağmur yağdı etrafa. Bekledim filizlenmeni, bir ara uyumuşum... Uyanığımda baktım boyumu da geçmiştin, düşündüm sevginle nasıl başedecektim, olmadı birtanem olmadı, içimdeki sen başını aldı yürüdü, odalarımın her tarafını bir sarmaşık gibi sardı... Senden kurtulmayı hiç düşünmedim, sevdim sevdim, hep yeniden sevdim, benim yerimde sen olsan severmiydin? Keşke sensiz olmuyor yapamıyorum demeseydim sana, kendimi bu kadar açmasaydım, sana zaafımı göstermeseydim zayıflığımı ima etmeseydim keşke... Neden imkansızlığını taslıyorsun her seferinde? İntikam almanın sırasımı şimdi? Yine tam göğsümün ortası acıyacak...İçimin beni alamayacağını anlayıp, kendimi sokaklara atacağım...yine boğazın serin sularına dalacak seni arayacağım...Yanıma yaşlı bir amca yaklaşacak derdimi soracak, bende seni ona şikayet edeceğim...Yanıma oturup uzun uzun anlatacak. Bense seni hayal edeceğim, oysa dinlemediğimi anlayacak, kalkacak ve şu son cümleleride sokup gidecek, -´ Yaşamak güzel.´ ´Boşver her şey unutulur.´Zamanla hiçbirini duymayacaksın... Yine de gözyaşlarım akacak, senden nefret edemem, Yanında ölmek gibi bir fantazim var çünkü. Fakat kıyamet kopmasını çok isterdim... Kalabalıklara dalarım, geçmişi hiç düşünmem... Şu an Sarıyerdeyim, karşımda bir meyhane, bana biri içki ısmarlasa keşke. Ismarlama bahane, anlatacaklarım var belkide... Birkaç saat kafamı bulandırırım belki, ama sanmıyorum, her saniye gözümün önüne atlarsın sen... Hayatımın geri kalanını seni düşünmekle geçireceğim... Sesini hiç duymadım ki, yüzünü ne zaman göreceğim? Bebeğim.Bebeğim.Bebeğim... mitch./30 Haziran 2009 Salı -------------------- Bazen ışığı görmek için, karanlığı tehlikeye atmak zorundasın. "Iris Hineman (Lois demircisi) |
| SwaN |
Gönderme: Jul 7 2009, 23:26 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 254 Katılım: 17-August 08 Üye No: 101 Status: Offline |
Bugün doğum günüm ve aldığım en güzel hediye;
bir mum gibi eriyorum yüzünün karşısında bir dilek tut ve üfle yüzüme anne bilirsin hediyelik pakettir gülüşüm ve pasta niyetine de yenilebilir ''seni seviyorum'' requiem 07.07.2009 ben de seni seviyorum çoocum -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
amacıyla değil de, çözüme ulaşmak için yapıldığında anlam kazanır. |
| SwaN |
Gönderme: Jul 8 2009, 02:40 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 254 Katılım: 17-August 08 Üye No: 101 Status: Offline |
Bu da diğer en güzel hediyem.
Sevgi dolu umut ol yine eskisi gibi. Tatlı bir yağmur ol damla yüreğimize. Güneşimiz ol çiçeklerimiz açsın Sıcaklığını duyalım hep yanımızda ol. Dostluk bahçesine pınar ol susayan içsin Sevgiye umut ol yaşamayı öğretsin. Doğum gününde mutlu ol, Çünkü sen en güzel öğretmensin... Mitch, 07.07.2009 Öğrencilerim güzel çünkü -------------------- Tartışma, taraflardan birinin diğerine üstünlük sağlamak
amacıyla değil de, çözüme ulaşmak için yapıldığında anlam kazanır. |
| mistral |
Gönderme: Jul 8 2009, 12:17 PM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 4451 Katılım: 12-March 08 Üye No: 2 Status: Online |
canım benim, doğumgünün kutlu olsun, requiem'in şiiri de çok güzel... tabii mitchin de... ben de çok isterdim, hemen bir dörtlük karalamayı ama ah işte yeteneksizlik... Ahmet Telli'den bu şiir de benden sana doğumgünü hediyem olsun... Ve hayat öylece akıp durdu işte, akıp duruyor Kimilerinin bakışlarına yine karlar yağmış Saçları dumanlı bir geçit sanki, dudakları lâl Kitap yakanlar eksilmiyor, şu uçuşup duran Kırlangıç ölülerini görüyor musun kentin üstünde Sen dostumdun benim, gülünce güneşler açan Bulutlara, rüzgara asarım suretini her akşam Her akşam bir mektup yazarım dağlar kadar Kayıp bir adresten geliyor sesin şimdi, üşüyorsun Unutma dostumsun sen, neredeysen orada ölmek isterim. -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
||
| Gaye |
Gönderme: Jul 8 2009, 15:25 PM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 964 Katılım: 16-April 08 Üye No: 40 Status: Offline |
...... Yapraklara dallara Yesillere allara Nice nice yillara gülüm Nice nice yillara gülüm ....... Sevilesi bir insansin Swan'cigim... ve iyi ki varsin.... ...ve iyi ki tanidik seni... nice nice yillara... |
| Gaye |
Gönderme: Jul 23 2009, 06:08 AM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 964 Katılım: 16-April 08 Üye No: 40 Status: Offline |
gidiyorum,
diyorum... gitme, demiyorsun... bir de beni sevdigini soyluyorsun.. peki..oyle olsun..! giderken bir iyilik yapiver bari bana.. izin ver seni de alayim yanima... Gaye 1994 ..bir Ekim aksami.. |
| karabudun |
Gönderme: Jul 23 2009, 22:54 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 43 Katılım: 5-October 08 Üye No: 184 Status: Offline |
İTİRAZIN İKİ ŞARTI
Çok olmadığımız kesin çok olan tarafta değiliz çok olan tarafta olmayacağız Türkiye'de Kürt olacağız Kürtlerde Ermeni Ermenilerde Süryani gidip Almanya'da Türk olacağız Hollanda?da Surinamlı Fransa'da Cezayirli İran'da Azeri Amerika''da zifiri Zenci olacağız çoğalan Zencide mutlaka Kızılderili İsrail''de Filistinli köpeğin karşısında kedi kedinin karşısında kuş olacağız kuşun karşısında börtü böcek hakemler hep karşı takımı tutacak ve biz hep yedi kişiyle tamamlayacağız maçı çiçeklerden kamelya olacağız az kolumuzun tarafında solda olacağız bu itirazın ilk şartı .... Solda da az olacağız devrimi çoğaltırken çünkü bir başka devrime hızla azalacağız Bu da itirazın ikinci şartı... "Beşiktaşlı Devrimcilerin sitesi PenCHE' den ..." -------------------- Mahir ÇAYAN ON'lar..
Uyur idik Uyardılar ! Kavgamızın Başkomutanı Seninle kuracağız Özgür vatanı..! |
| Requiem |
Gönderme: Aug 9 2009, 03:21 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 34 Katılım: 29-April 09 Üye No: 278 Status: Offline |
beni rimbaud öldürdü
Unutulmuş bir adamdım ağızları kırılmış papyonlu adamlar cemiyetinde Rimbaud şiir okuyup üflerken cesedime nefesini kurtlar yedi toprağın derinliklerinde sonra sonra gökyüzüne fırlatılmış bedenim venüse doğru havada plak gibi dönmüşüm, ara sıra size ölüm şarkıları söylemişim eski yüzlü kadınlar pompalıları ile beni havada delik deşik etmişler yok yok anam bunlarda ölüye saygı hiç yok! cesedim düşmüş venüse yüzyıl sonra anlaşılmış uzayda ölü olduğu ''ilk ölüm formu venüste bulundu'' diye tarihe geçerken ben hiçte önemli değildi cenazeme bir tek canlının katılmaması Kadınlara verilecek en güzel hediyeydi, Rimbaud'un dili boğulurken keman çalmaya devam eden kadın söylemişti cenaze törenlerinin aslında tanrının solunum yolu olduğunu denizler için açıkta beliren kara parçaları intihar etmek isteyen fakat uzun boylu oldukları için bir türlü kendini boğamayan kütlelerdi,kökleri geçmiş zamandı, ömürleri kipti, ölüm kipiydi . ve ufuk çizgisi, tanrının Rimbaud için geçmemesi gereken alanı gösteren kinsel çizgisiydi. Tinsel bir temanın etrafına üşüşen balıklar için dinsel bir törendi etin fizyolojisi her boğulan insan balıklara tanrı tarafından gönderilen nimetti şimdi her balık profilden biraz Rimbaud'a benzemeseydi aklanabilirdi soğuk sular. Yüzyıl sonra yazıldı bu şiirin ilk kıtası kronolojik olarak incelediğimizde beşinci satırdan sonra Rimbaud geldi beni iki balıkla öldürdü küvetin içinde küvetin içinde unutulmuş adam, ufuk çizgisi ve batmayan keman sesi..... requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| Gaye |
Gönderme: Aug 9 2009, 03:56 AM
|
Sevgili Requiem,
Beni bagisla ama "karabatak" gibisin diyecegim sana... Bir gorunuyorsun, bir kayboluyorsun.. ..ve sen her kayboldugunda, biz bu muhtesem siirleri okumak icin uzun sure beklemek zorunda kaliyoruz.. Yapma bunu bize lutfen... |
| Requiem |
Gönderme: Aug 14 2009, 04:33 AM
|
Selam Gaye, işlerim dolayısıyla fazla yazamıyorum ara sıra gelmeye özen gösteriyorum ama,seviyorum burayı burada dedikodu, kavga, hırs ve problem virüs yok.
Eskiden çok yoğun bir şekilde din bilim konuları üzerinde yazardım ben bilenler bilir,artık hiç önemsemiyorum sadece üretmek istiyorım edebiyat ve sanat bölümlerinde aktif oluyorum sadece,selamlarımı iletiyorum. -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| Requiem |
Gönderme: Aug 14 2009, 04:35 AM
|
Oratoryo
http://fizy.com/s/1506vs Çalınabilir kadınların beden ölçüleri örneğin kokularından uçurtmalar yapılabilir bir film gibi masanın üstüne koyup tekrar tekrar başa alıp dudakları dondurulabilir,sonra gerilmeden tam onikiden vurulabilir beyinleri bir kadından çok kolay anjiyo yapılabilir yavaşça nefesini bir ölçeğe doldurup terini akıtırsan damarlarına, kasıklarından girip kalbine bırakılan her tırnak gündüz stendidir.Sigarayı bırakırsan sonra gözlerine en az yirmi yıl daha ölebilirsin, sevdiğin plakları basarsan kadının tuzuna hiç kokmazlar mesela ve kadının ağzından dökülen kelimeleri güneşte kurutup koyarsan dilinin altına kalbinde sivilceler çıkmaz bir daha! Mesela çok seversen bir kadının saçlarını son dörtlükte gelebilir burun farkıyla sevdiğin atlar yatak odana yatak odanın duvarında karakalemle ele alınmıştır annenin intiharı nü bir tabloda ter kan içinde uyanıp battaniyelere boşalttığında şarjörünü o an sevdiğin kadın öperse ayak parmağından bütün saatler tutuklanabilir o zaman aşka yataklıktan. Aklın çok ciddi bir tutkalla tutturulmuşsa geçmişine hafızanın koridorlarında kendinle bile el ele tutuşmak yasaksa yani tanrının bile sadece bacaklarına sıkın deniliyorsa bir kovboy gibi kendi başının üstüne herhangi bir organını koyup tam ortadan vurman gerekiyorsa bir kadın gözlerinden çekip seni mermileri öpebilir çekirdeklerinden ve kabuklarını yerlere dökmeden çöp tenekesine yazabilir adını sonra dans edebilir namlunun ucunda adınla sonlandırabilir şarkıları kalp ritminden melodiler yapabilir ayrıca ve gecenin hizasında ay ışığına basmadan bütün mayınlardan okul yapabilir ''her erkek mayındır aslında kadın sadece değdiği yere giderken ne koyacağını bilemez parmaklarımızdır yüzlerindeki şarapnel izleri.'' Çalınabilir şarkıları kadınların örneğin toprağa gömebilirsin notaları bitkisel bir yalandır kadının yaşken eğilmesi çünkü geceninde kamburu çıkabilir ve sorarsan deveye mutlaka bir itirazı olacaktır uzay eğrisi hakkında, ve yaraya eğer kadın gözyaşı basarsan dezenfekte edebilir bütün mevsimleri ve yaşını başını almış her hayat eğildiğinde ölüme bitkisel bir yalandır gömülürken sevilen kadınların ellerinin yanına gömülmesi. Çalınabilir her kadının kapısı eğer kapıyı saklayacak bir yerin varsa idam sehpasının üstünde rakı içip gülerken dürtülebilir her idam edilen kadın'' sen de gülsene'' diye onikiden sonra gece tarifesi yazsa da her öpüşleri bir kadının dudağı terbiye edebilir seni... öpülebilir her kadının eli eğer kadın dudaklarını kesip saçına toka yapmıyorsa. Requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| Gaye |
Gönderme: Aug 14 2009, 09:20 AM
|
||
Cok guzel Requiem, cok guzel.. Sahane bir siir bu..
Arada bir de olsa ugra buraya lutfen.. Buraya yazacagin her yeni siirin merakla bekleniyor.. Sevgiler |
||
| Requiem |
Gönderme: Oct 3 2009, 06:36 AM
|
Hayvan Mezarlığının Girişi
http://fizy.com/s/1579u0 Tamam da şimdi sen bu jiletle ne anlatmak istedin bu şiirde parçalanmış yüzü rakunun,telaşa kapılacak bir rakımda değiliz ki biz; biz;derisi zeytinyağında dinlendirilmiş batmayan iki zevzek, zevzeğin üstünde,büyük antlaşma ağdayla çekilmiş kelimeler görmüyor musun,tabletlerden bu gece. Antlaşmaya göre; haciz altındadır senin bakışların, ve sadece iki kere öpebilirsin beni ki biri ipotek altında Kasık ve Fahişeyi kullanmadan anlatabilmek sana , beni Sadakate düşkün iyi huylu tümörlerimi çıkardığımda avuçlarımda kalan birazcık idrar, ve herşeyi mahvedebilecekken sen herşeyi emen, içine çeken,içinde adam edip tekrar ölme fırsatı veren ilkel çağlarda gerçekleşmek üzere bir mucizesin biraz, ve ben biata hazır bir toplumum açıkçası, gece irinlerini tenimden boşaltırken iltihapüstü bir olay bu doğa akledemez şeyleri şu an ve bu an tamam iyi güzel de şimdi bu şiirde ne işi var kolilenmiş insan etlerinin.... Vücudumun tam ortasında bir delik var ve sen gelirsin ara sıra bakarsın delikten, arka sokaktaki hayvanları seyredersin sonracığıma ben akşam olurum kapatırım bütün ışıklarımı çekerim seni üstüme, nasılsa çıkmaz sokaktır bacakların illegal sloganlar yazarım rahim duvarına rahim ki; Sıradan bir isim olsa da irrasyonel sıçan insanlar arasında bakma öyle dik ve satirik duruşlarına çünkü ölüdür çoğu insan, ve nefes alış sadece trajikomik bir saplantıdır, boyunlarında tek taşlı fıtık taşıyanların adabında iyi de peki şimdi ne işi var sigorta poliçesinin bu şiirde uçaktan düştüğünde bütün masraflarını sigorta karşılamadı mı tabi ki hayır, beni o gün sadece o kadın karşıladı,düştüğümde İşte geldik yine en cafcaflı yere gelde bağla bu şiirin kopan yerlerini göbek deliğine ki göbek deliği,insan vücuduna mermisiz açılan tek delik, bu tam bir delilik, jiletin çıkıntısı ile uslandı abajürden akan kan kanın içerdiği bir miktar telaş ve peygamber artığı temizledi yüzümü bu kadar da olmaz pes yeminle pes bu vitrine hiç yakışmasada annemin bacakları ama gel gör ki, simetrik olsun diye duvara açtığım bacaklarımın arasına not alınmış ellerin yemek odamız için vazgeçilmez bir ordövr tabağıydı ve tavanda asılı kalmış o astronotun fanusuna 45' amperlik lamba fazla iyi tamam anladık da ne işi var cinayet masasında neşterle yapılan bir kahvaltının bu şiirde Bana ağırdan alınarak verilen bir selamdı, şu açıkta öldürülen rakun ve ağlayacak kadar yüksek bir rakımda değildik, ve bir kurşunun,silahtan çıktığında ''kazandığı'' ivme, şu anda göğsümde asılı çerçeveli bir şekilde Üstelik; herşey iyi güzel de ne işin var senin bu şiirin içinde... insan vücudundan alınan en büyük kitle sana ait olsa da o kadar kalabalık olamam ben, bu gidişinde.. Tamam herşeyi anladık da ne işi var bu şiirin,hayvan mezarlığının girişinde. Requiem -------------------- Çoktan ölmesi gereken şanslı bir veletim.Requiem
|
| YILDIZ60 |
Gönderme: Nov 1 2009, 23:35 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 152 Katılım: 2-February 09 Üye No: 244 Status: Offline |
Beklemeliyim
ıssız olmalı bu şehir içim gibi, durulmalı,dalgalanmamalı alabildiğince yağmur yağmalı ıslanmalıyım özgürce karanlık ışıkların altında beklemeliyim O nu.. güneş ve sıcak olmamalı esmeli derinden sızlatan rüzgar ıssız olmalı bu şehir, kafam gibi dumanlı dalgalı alabildiğince karmakarışık olmalı ve ben sönük ışıklarda beklemeliyim O nu.. -------------------- Toplum için tehlikeli olan inançsızlık deil inançtır..!
|
| Gaye |
Gönderme: Nov 3 2009, 01:43 AM
|
Cok guzel dizeler YILDIZ60.. Siirlerini bizlerle paylasmani umuyoruz.. |
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 3 2009, 14:47 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 Status: Offline |
SON BİR BAKIŞ
Bilmiyorki topraktan gelmiş beşer, Ona insan kılıfını giydireni bilmiyor... Bildiğini zannetmekle yetiniyor ancak... Yetinmekle yeterli görüyor kendini ve bilmişlikte saklanıyor... Geçmişini kazalara bırakıyor... Halbuki hakkını vermeliydi zamanın.. Zaman, ne güzel bir nimetti... Sadece kıymeti bilinmedi... Kıymetin bile kıymeti bilinmedi... Oysaki dualarda saklıydı sevgi ! Yaşlanmış bir bedenin acizliğinde saklıydı sevgi... Yürüdü ve gözden uzaklaşarak kayboldu... Pencereden son bir bakışı vardı İşte o an içimdeki sevgi uyandı... Yeşilkum___ -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? (Mehmet Akif Ersoy) |
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 3 2009, 14:51 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 Status: Offline |
psikoloji -bazen-
Bazen gitmek istiyorsun değil mi ?? hani ruhundan nefret etmediğin eski gülümsemelere... bazen kendine soruyorsun; neden bu kadar yorgunsun diye.. sonrasında tuaf bir avuntuyla avutuyorsun kendini öyle mi.. bazen saçma saçma konuşuyorsun etrafındaki boş bakışlara değil mi ?? boş oldukları için miydi, yoksa canın saçmalak mı istemişti... Sen seni arıyorsun uzaklarda.. ama bu da bazen değil mi ?? peki, daim olan ne bu geçici dünyada... Yeşilkum___ -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? (Mehmet Akif Ersoy) |
1 Kullanıcı bu konuyu okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:
Sayfa: (2) 1 [2] |
![]() ![]() ![]() |

Script Execution time: 0.0860
11 queries used
GZIP Açık