![]() ![]() ![]() |
» Peygamber Efendimizin Esprili Kişiliği, Kendisinden Daha Komik Yoktu
| eyesoftheleopard |
|
![]() Leoparın Gözleri ![]() ![]() ![]() Grup: üyeliği sonlandırı Mesaj: 550 Katılım: 3-February 09 Üye No: 245 Status: Offline |
Hanım sahabilerden biri resulallaha ürkek bir şekilde çekinerek bir dileğini anlatmaktadır.efendimiz onu rahatlatmak ister.bir ara sözünü keserek sorar: -Sen şu gözünde ak olan kişinin eşisin değil mi? Hanım sahabi şaşırarak; -Ey allahın elçisi,benim kocamın gözünde ak yoktur,der. Efendimiz gülümseyerek: -Her insanın gözünde ak olur,der. Kadın sahabi anlar ve tebessüm eder. ---------------------------------------------------------- Bir yolculuk esnasında Enceşe isimli bir arkadaşı develerin önünde,daha hızlı yürümeleri için şarkı söyleyip tempo tutmaktadır.şarkı hızlanır,tempo yükselir ve develerin sürati artar.Develerin üzerinde bulunan hanımlar için endişeye kapılan efendimiz Enceşeye seslenir: -Enceşe dikkat et! billurlar kırılmasın! --------------------------------------------------------- Yaşlı bir kadın mescide, efendimiz in yanına gelir ve -Ey allahın elçisi,benim için dua et de allah beni cennetine koysun. Efendimiz: -Yaşlı kadınlar cennete giremez,der. Kadın üzülür,neredeyse ağlayacaktır.efendimizin yüzünde tebessüm yayılır: -üzülme,yani yaşlı değil,bir genç kız olarak cennete gireceksin, der. -------------------------------------------------------- Bir arkadaşı kendisinden bir binek devesi ister.O: -Olur,seni bir dişi deve yavrusuna bindirelim,der. Arkadaşı şaşırarak itiraz eder: -İyi ama ey allahın elçisi,ben dişi deve yavrusunu ne yapayım.bir işime yaramaz ki! Bunun üzerine peygamberimiz(s.a.v.): -Bütün develer bir dişi devenin yavrusu değil midir?der... -------------------------------------------------------- Gerçekten de peygamber efendimizin ne derece espirili bir kişi olduğu açıkça ortada... Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin Muhammed'den daha komik olduğunu düşündüğünüz birisi var mı?... |
| kemalistcan |
Gönderme: Oct 16 2009, 23:17 PM
|
||
|
admin ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 1333 Katılım: 17-March 08 Üye No: 8 Status: Offline |
Eleman olayı çözmüş. Espriyi formilize etmiş. Aynı espriyi yapıp durmuş aynı mantıksal yaklaşım fakat farklı içerik ile. Yine de takdir etmedim değil. Gıcıkça(çünkü karşısındakini aptal yerine koymak için yapılmış) ama akıllıca. Kadınlar için söyledikleri ise çok tatlı... -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
||
| eyesoftheleopard |
|
||
![]() Leoparın Gözleri ![]() ![]() ![]() Grup: üyeliği sonlandırı Mesaj: 550 Katılım: 3-February 09 Üye No: 245 Status: Offline |
Rezilullah efendimizin güldüren güldürürken de düşündüren espirilerine ara ara devam edeceğim... İşte bir tane daha...
Kıssadan hisse... |
||
| eyesoftheleopard |
Gönderme: Oct 17 2009, 02:49 AM
|
||
Numan bin Beşir rivayet ediyor:
|
||
| eyesoftheleopard |
|
||
Peygamberimiz rezilullah aile içerisinde de oldukça şakacıydı...
|
||
| kitapsiz |
Gönderme: Oct 17 2009, 16:36 PM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 10423 Katılım: 12-March 08 Üye No: 1 Status: Offline |
eyesoftheleopard, senin gönül gözün kapali olduguNdan anlayamiyorsun Hz. rezillah arap efendimizin ne komik bi sey oldugunu -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
| eyesoftheleopard |
Gönderme: Oct 18 2009, 03:36 AM
|
||
Rezilullah kankaları ile birlikteyken de çok nüktedandı...
|
||
| eyesoftheleopard |
Gönderme: Oct 18 2009, 23:10 PM
|
||
Enes bin Mâlik anlatıyor:
|
||
| Enfeksiyon |
Gönderme: Oct 20 2009, 23:49 PM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: moderator Mesaj: 543 Katılım: 25-September 08 Üye No: 164 Status: Offline |
Ben boşuna yeni peygamber Jill e biat etmedim... Hiç olmazsa aslanlar gibi espri yeteneği var kızın...
-------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
| eyesoftheleopard |
Gönderme: Oct 21 2009, 01:15 AM
|
||
Rezilullahın şakalarına devam edelim... Avf bin Mâlik anlatıyor:
|
||
| eyesoftheleopard |
|
||
Enes bin Mâlik anlatıyor
Köleliğe karşı olan!!! çöl bedevisi Muho'nun gözlerini kapattığı kişiye satıyorum şeklinde ithamda bulunması dahi espiri olarak ele alınabiliyor... Dip not olarak ekleyelim... |
||
| Jill Louise |
Gönderme: Nov 3 2009, 04:44 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 73 Katılım: 23-June 09 Üye No: 321 Status: Offline |
Bu rivayet sümme haşa peygamber efendimizle dalga geçilsin falan diye değil, onun insani yönlerine tüm mü'min kardeşlerimizin vakıf olması için; bilgi olsun diye aktarılmıştır.
Rivayettir ama sahihliğinden zerre miskal şüphe edecek olanları Allah (C.C.)'ye havale ediyorum. Bismillahirrahmanirrahiym Abdulha'beş bin Zûbari'den aktarılmıştır: Peygamber efendimiz evliliklerinin ilk yıllarında, bazı haftasonları elinden tutup karısı Hz. Âişe'yi oyun bahçesine götürürdü. Bir gün Hz. Âişe bahçede çok sevimli bir kedi yavrusu gördü. Kocasına dönüp, (çocuk aklıyla) "Muhammed amca, vallahi ben bu kediyi çok sevdim, Allah rızası için eve götürüp ona bakıcam" dedi. Hz. Muhammed (amca lafına içerlemiş olacak ki) homurdanarak, kediyi inceledi. Dişi kedi olduğundan emin olunca da Hz. Âişe annemizin bu isteğini kabul etti. Gel zaman git zaman, kedi büyüdü, serpildi. Hz. Âişe bahçede kedisiyle oynarken etraftaki diğer kediler avazları çıktığı kadar bağırmaya başlamışlardı artık. Halk arasında, hâşâ, "Âişe'nin kedisi kuyruk sallayıp miyavlamasa diğer kediler böyle yapmaz" dedikoduları yayılmaya başladı. En nihayet elçiye zeval olmaz diyerek, yakın komşulardan bir adam gelip Hz. Peygamberimize durumu açtı. Bir de öneride bulundu: Kedinin edep yerlerini benzin ile yıkarlarsa erkek kediler Hz. Âişe annemizin kedisiyle haşır neşir olmaktan vazgeçeceklerdi. Hz. Muhammed bu öneriyi çok beğendi. Hz. Cüveyriye cariye annemize "kedinin edep yerlerini benzinle yıka" buyurdu. Cüveyriye annemiz denileni yaptı. "Cüveyriye, kedinin bıyıklarını da kes ve tüylerini örtecek şekilde ona türban tak" buyurdu peygamber efendimiz. Böylelikle dişi, kat kat muhafazaya alınacak, mahallenin iffeti korunacaktı. Kedi, bıyıkları kesilmiş; değil cinsiyeti, kedi olduğu anlaşılmayacak biçimde türbanla sarınıp sarmalanmış, edep yerleri de benzinle yıkanmış bir vaziyette, etrafta söylene söylene dolanıyordu. Aradan birkaç gün geçti, kedi kayboldu. Hz. Âişe evden kaçan kedisi için gözyaşı döküyor, kendini paralıyor; hırçın halleriyle peygamber efendimizi ve eşlerini çok üzüyordu. Komşuları olan adam bir hafta sonra yine çıkageldi. Peygamber efendimizin kulağına eğilip: "Vallahi sizin kediyi karşıki dağlarda gördüm efendimiz" dedi, ve sırıtarak ekledi: "Benzini bitmiş, arkadan itiyorlardı". Adam gittikten sonra Hz. Peygamber (s.a.s.)'in yüzünde vahiy alâmetleri* belirdi. Hz. Ebû Bekir, Resulullah'in başının altına bir yastık koyup üzerine çarşaf örterek beklediler. Vahiy tamamlanınca Resulullah terlemiş yüzünü örtünün altından kaldırarak: "Müjdeler olsun sana ey Âişe! Allah'u Teâlâ kedini temize çıkardı. Kedinin pak olduguna şahit oldu." deyip Kur'an'daki Nûr Suresinden, o an nazil olunan 10 ayeti okudu. Hz. Ebû Bekir hemen kalkıp kızı Âişe'yi başından öptü, "Kalk, Resulullah'a teşekkür et." dedi. Kedisi için ayet ineceğini aklından geçirmeyen Âişe şaşkınlık içinde: "Hayır kalkmam baba vallahi kalkmam. Allah'u Teâlâ'dan başkasına şükretmem. Çünkü Rabbim benim kedimi Ayet-i Kerîme ile methetti." dedi. Ama, çok sevindi. İftirada bulunanlar zamanla hakîr ve zelîl oldular. (*)Çaylak Evrenesoğlu Dipnot: Ey ateistler, bu fıkra gibi ibret hikayesiyle hala imana gelmediyseniz, sizi hemen kalkıp başınızdan öpüyorum. |
| Jill Louise |
Gönderme: Nov 3 2009, 05:29 AM
|
||||
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 73 Katılım: 23-June 09 Üye No: 321 Status: Offline |
eyesoftheleopard, Peygamber efendimizin bu kadar espirili bir kişiliğinin olduğuna rüyada görsem ihtimal vermezdim. Sen yazınca biraz araştırdım. Şimdiye kadar peygamberimizin kişiliğinin bu yönüne hiç değinilmemişti. Çok güldüm, her okuduğumda gülüyorum. Harika ironiler |
||||
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 3 2009, 08:56 AM
|
||
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: moderator Mesaj: 543 Katılım: 25-September 08 Üye No: 164 Status: Offline |
-------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||
| kitapsiz |
Gönderme: Nov 3 2009, 23:38 PM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 10423 Katılım: 12-March 08 Üye No: 1 Status: Offline |
bu kiz gercekten peyganver yaw not: yesilkumun uzuuuun kopyala yapistiri cöpe gitti. devam ederse devam edegiz. -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 3 2009, 23:54 PM
|
||
Çöpten alıp okudum ve çöpe gitmesine çok üzüldüm... Bence başlı başına bir tez konusu o yazı... Adam Jill'in yazdığını o kadar ciddiye almış ki yanlış olduğunu ispatlamaya çalışmış... Yani espri fukaralığı 1400 yıldır tam gaz devam ediyor anlayacağınız... Buna da şükür, "Peygamber efendimiz benzin kullanmazdı, bütün develeri dizeldi" de diyebilirdi... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||
| eyesoftheleopard |
|
||
Uzun zamandır araştırıyorum... Konu haline getirmeye karar verdim sonunda... Ancak şöyle bir durum mevcut... Özellikle islami kesime ait forum ve sitelerde bu rezillikler ''Ahlakta Mükemmel Örnek''şeklinde müslümanlara yutturuluyor... Bazıları işi daha da ileriye götürmüş ve günümüzde anlatılan hikayelere Muho 'yu monte ederek yayınlıyorlar... Tabi altına da müslümanlardan sayfalar dolusu methiye düzülüyor... Onları konu içerisine dahil etmedim... Elime geçenleri doğruladıktan sonra yayınlamaya devam edeceğim... |
||
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 4 2009, 09:40 AM
|
||||
Evet, "sol ayağım neye benziyor ve hurma" hikayeleri aparma resmen... Muhammed'den bir nasrettin daha çıkarırlarsa hiç şaşmayalım... Müslümanların bu gibi şeylere methiyeler düzmeleri ise bir çeşit mastürbasyon ve körler ve sağırlar, birbirini ağırlar durumu... Öyle siteler de kim daha çok müslüman oyunu oynuyorlar garipler... Methiyeler düzdükçe de extra cennet bonusu kazandıklarını sanıyorlar... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||||
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 4 2009, 19:18 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 Status: Offline |
Espri anlayışınız beni şaşırttı doğrusu
bende bir konu açıcam ateistlerin esprileri diye bakalım ne kadar hoşunuza gidicek anlayabilicekmisiniz bu esprileri -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? (Mehmet Akif Ersoy) |
| Jill Louise |
Gönderme: Nov 5 2009, 17:53 PM
|
||
Mümsema İslam Arşivi'nden, Billurlar Kırılmasın Bir mübarek yolculuk Gül yüzlüyle Enceşe, Pek suratlı develer Enceşe'de pür neşe Hızlanınca develer sessizce nefeslendi, Endişeli bir dille Enceşe'ye seslendi, Ey Enceşe dikkat et billurlar kırılmasın, Bu ne müthiş iltifat duyup ta nur olmasın Ben olsaydım Enceşe seyretseydim doyunca, Sevdalarım sızladı muhabbeti duyunca Ne Hale'nin sesiyim ne Fatma'nın kölesi, Mücrim garip ümmetim Ey merhamet elçisi Üseyd olup kokunu alamadım çöllerde, Gül kokunu aradım rüyalarda güllerde Can hırkanı kokladım karşıma çıktı yekten, O ne müthiş hakikat her kokudan her renkten Her zerrede sen varsın sen ölmedin yaşarsın, Ki kalp gözüm kör olmuş gözlerimde yaşarsın Hattab oğlu ağladı Kayserler lüks içinde, Ankebut'u anlattın edepli bir biçimde Kalakaldım titredim düşündüm Kayserleri, Kıpkızıla boyadık kayser sardı her yeri Gözyaşınla boyandı Zeyd muhteşem şehitlik, Evlatlığın eyledin nişanesi seyitlik Ey gül yüzlü efendim Zeyd gitti ben varım, Yağmaladım hayatı şefaatsiz yanarım (Ömer Ekinci M) _______________________________________ Bu şiirin hikâyesi şöyle ki:
-Alıntı yaptığım yerdeki üyelerin emeklerinden Allah (c.c.) razı olsun.- Yeşilkum, bu espiri sana gelsin |
||
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 5 2009, 23:37 PM
|
||
Esprilerin bunlar gibi şeylerse anlaşılmaması gayet normal... 1400 yıldır hiç bir gelişme yok demek ki espri anlayışınız da... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:
![]() |
![]() ![]() ![]() |

Script Execution time: 0.8157
12 queries used
GZIP Açık