![]() ![]() ![]() |
» Dinler !
| yeşilkum |
Gönderme: Oct 31 2009, 20:01 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 Status: Offline |
Din, bir inanış biçimi değildir... Dogru yol ve yanlış yol vardır... din ise insanların kendi inançlarına taktıkları destekleyici bir simgedir...
KADIN VE DİN demişsiniz; peki ama hangi din?? hangi dine göre kadın ??? Din kelimesi tek başına bir anlam ifade etmez... Bir çok din var yeryüzünde... Ali'nin,Veli'nin, Ayşe'nin, Fatma'nın dini...! gördüğüm kadarıyla bu sitede de üye kişilerin kendilerince bir dinleri var... ve birçogunun dini ortak noktada buluşuyor... ve kadın konusu ele alınırken; 'KADIN VE DİN' olarak değil de, 'ŞAHSİ DİNLER VE KADIN' olarak ele alınıyor... Birilerini kötülüyerek kendi dogrusunu savunan kimse, kendi dogrusunu hakim kılmak isteyen kimsedir... Doğru olduğu için değil, kendi doğrusu olduğu için hakim kılmak ister... Zaten dogru bir şeyi hakim kılmak isteyen kimse, birilerini kötülemeye ihtiyaç duymaz... Hangimiz İSLAM kelimesinin anlamını idrak ediyor ? Hangimiz DOĞRU olan nedir diye kendine soruyor? Hangimiz BEN HATA YAPTIM diyebilme cesaretini kendinde buluyor? Hangimiz BEN DÖRT DÖRTLÜĞÜM diyebiliyor?? Hangimiz YAŞAMA GARANTİSİ veriyor ??? Hangimiz ÖLMÜYOR ??? başkalarının yaşadıkları hayatlardan yola çıkarak, yaptıkları hataları kullanarak, söyledikleri laflara bakarak, mantık yürüterek, yalan haberleri delil olarak kullanarak kötü eleştriler yapıp İSLAM budur demek tamamen ŞAHSİ DİNLERİN çıkarlarını düşünmek demektir... ŞİMDİ DİKKATLİCE OKUYUN . . . İnsanın nefsine hoş gelen alışkanlıklar DOĞRU YOL demek değildir... -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? (Mehmet Akif Ersoy) |
| kemalistcan |
Gönderme: Oct 31 2009, 21:14 PM
|
|
admin ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 1327 Katılım: 17-March 08 Üye No: 8 Status: Offline |
Öncelikle hoş geldin.
Yazdıklarından, yazdıklarımızın ve yapmaya çalıştığımız şeyin önyargı, ego tatmini ve cahillik sonucu olduğunu düşündüğün ortaya çıkıyor. Oysa ne forumun yöneticileri ne de onlara yazdıklarıyla destek verenler ülke gerçeğine yabancı kişilerdir. Aynı şekilde kafamızı kuma gömüp, dediğim dedik öttürdüğüm düdük diyenlerden hiç değiliz. Burda bulunma nedenimiz sandığın(ya da bize aksettirdiğin) gibi düşüncemizi yaymak ve hakim kılmak için gerekli düşünsel donanımdan ve argümanlardan yoksun oluşumuz yüzünden karşı düşünceyi tu ka ka ilan etmek değildir. Bizler islamında, dediklerimizin ve yaptıklarımızında son derece bilincindeyiz. Din düşünsel değil mistik bir yapının ürünüdür. Mantık ve sorgulamaya değil kör itikata dayanır. Bu anlamda şu din, bu din ayrımı yapmaya gerek yok. İslamsa yaşadığımız coğrafyadan dolayı bizi en çok etkileyen, sınırlandıran ve sıkıntıya sokan din olduğundan elbette en çok onu eleştireceğiz ve sorgulayacağız; bunu tabiki ezbere ve kötü niyetli bir şekilde yapmayacağız. Şimdi bu tür başlıklar açmaktansa yazdıklarımıza cevap vermeni öneririm. Burda sana islamı neden eleştirdiğimizi ve argümanlarımızın ne olduğunu söylemeyeceğim; çünkü forumun her yerinde bu var. Konulara yazarsan sana cevap vereceğim. Sevgiler, -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
| yeşilkum |
Gönderme: Oct 31 2009, 22:16 PM
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 Status: Offline |
teşekür ederim hoşgeldin dilekleriniz için...
evet açtıgınız konulara da yorum yapacağım elbette... diyorsunuzki ezbere ve kötü niyetli bir şekilde eleştri yapmayacağız... fakat sitede; dalga geçmek ve aşağılamak için çaba sarfetmekten ibaret yorumlar ve konular görüyorum çok bariz ve keskin bir şekilde dikkat çekiyor bu durum... bunu; islam, bizi en çok etkileyen, sınırlandıran ve sıkıntıya sokan bir din oldugundan dolayı yapıyoruz dediniz alıntı yapmadan dile getiriyorum... hepimizin kimliklerinde 'müslüman' yazıyor değil mi? Peki müslüman ne demektir İslam olmak demektir?? İslam olmak ne demektir Allah'ın sözüne (Kur'an) uymak ve bunu hayat tarzı haline getirmektir... Şimdi hadi bunları inkar ediyorsunuz, peki Allah ile ve Kur'an ayetleriyle peygamber ile nasıl olurda dalga geçme teşebbüsünde bulunuyorsunuz?? buna anlam veremedim... Hadi hepsini geçtim niye islamı saptırma çabaları içerisinde yazılar yazılıyor bu sitede... İslamla yakından uzaktan alakası olmayan konular sanki İslamda olan birşeymiş gibi gösteriliyor... aynı bazı haber bültenlerinde yapıldıgı gibi... Ya bu insanlar gerçekte İslam dini nedir bilmiyorlar... Ya da müslümanlar islamı yanlış yaşıyorlar... ya da her ikisi ......... benimde tavsiyem öz olunuz... saygılar -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? (Mehmet Akif Ersoy) |
| kemalistcan |
Gönderme: Oct 31 2009, 22:28 PM
|
|
admin ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 1327 Katılım: 17-March 08 Üye No: 8 Status: Offline |
Yine aynı şeyleri yazmışsın. Biz müslüman değiliz. Keşke nüfus cüzdanlarında din hanesi olmasa, keşke din dersleri olmasa, keşke dini siyasete alet etmeseler, keşke din insanları birbirine düşman etmenin ve ayrımcılığı körüklemesenin aracı olmasa, keşke din yaşam alanlarımızı kısıtlamasa ve farklılıklara saygılı olmamanın ideolojisi olmasa, keşke din sömürünün aracı olmasa.
Keşke... -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
| yeşilkum |
Gönderme: Oct 31 2009, 22:39 PM
|
|
Keşke dünyaya neden geldiğimizi bilseydik...
sonunda birgün bu keşkeler bitiyor.. en fazla yaşadıgımız ömür 100 yıl... çogumuz o kadarını bile yaşayamıyoruz... sonunda birgün bu keşkeler bitecek... -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kemalistcan |
Gönderme: Oct 31 2009, 22:45 PM
|
||
|
Dünyaya neden geldiğimiz sorusunun cevabını mitolojik bir hikayede mi arıyorsunuz? Yoksa gerçeği bilmek istemiyor musunuz? Ki dünyaya neden geldiğimiz sorusunun zaten hep dünyada olduğumuz gerçeğiyle saçma bir hal aldığının farkında mısınız? İster 100 yıl ister 10 yıl olsun, birilerinin kafası istediği kadar kalın ve egosu yüksek olsun; gerçek şu ki canlılar cansızlardan evrilerek gelmiştir. -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
||
| yeşilkum |
Gönderme: Oct 31 2009, 23:01 PM
|
|
dünyaya gelenleri gördümde...gelenlerin hep dünyada kaldıklarını hiç görmedim dogrusu... evet dogru canlılar cansızlardan evrilerek gelmiştir peki ama cansızlar nerden gelmiştir cansızların geldikleri yer nerden gelmiştir??? neden; ben öldükten sonra cansız bedenim evrilerek bir ben daha olmuyor bu dünyada...
aklın yolu birdir... tek bir gerçek vardır, o da yaratılmışlıktır... söz konusu dünyaya neden geldik ??? saçma gördügümüz sorular hayatımızı değiştirebilir... -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 1 2009, 01:26 AM
|
||
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: moderator Mesaj: 528 Katılım: 25-September 08 Üye No: 164 Status: Offline |
Sayfalarca yazı yazıp, sonunda ulaştığınız nokta ilginç... O dediğiniz aklın yolu değil, sizin yolunuz... Aklın yolu bir de değildir üstelik... Bir olsaydı akla gerek kalmazdı... İşte dinin varoluş amacı da burada ortaya çıkıyor zaten... Aklın yolunu bir yapmak, yapamıyorsan(ki yapamıyor) bir göstermek... Aklın yolu bir olunca, beynin düşünsel işlevine de gerek kalmıyor artık... Öyle ya, sizin yerinize mükemmel bir varlık karar verip, ne yapmanız, neyi yapmamanız gerektiğini söylüyor, ne gerek var düşünmeye... İşte "Din"in amacı tam olarak budur... Ve bu yüzdendir ki "Din" savunucuları ne kadar süslü ve parlak cümleler kursalar da, döner, dolaşır aynı noktaya gelirler... "Aklın yolu birdir ve o bana öğretilen yoldur" Ortadoğu da ki müslüman da bunu söyler, Hindistan da ki Hindu da, Finlandiyada ki Hıristiyan da... Aklın yolu hepsinde birdir ve topladığınız zaman binlercedir... Bir tek biz Ateistler söyleyince garip karşılanır bu söz, bilinir ki Ateistlerde aklın yolu sonsuzdur... Unutmayın biz sizden sadece bir fazla "Din"e inanmıyoruz... İyisi mi siz muhtelif din mensupları kendi aranızda karar verin hangi aklın yolunun bir olduğuna, sonra gelin bizim karşımıza tartışalım... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||
| kemalistcan |
Gönderme: Nov 1 2009, 16:53 PM
|
||
|
Evrimin işleyişinin farkında olmanda bir aşama. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Ancak Konfiçyus'un dediği gibi öğrenmeden düşünmek tehlikelidir. Kafanda bir sürü soru varsa bunların cevabını bulamıyorum diye ya da henüz bilmiyorum diye insan tamamiyle kanıtsız birşeye bel bağlamaz; çünkü senin kafanda bu soruların cevabı ne kadar muğlaksa bir tanrının var lığı bundan binlerce kez daha muğlaktır. Evrimi anlamak için popüler bilim kitapları var, ayrıca internette de birçok kaynak var; bizim forumda bile nacizame birşeyler var. Bir göz at bakalım. Segiler, -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
||
| mistral |
Gönderme: Nov 2 2009, 09:18 AM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 4451 Katılım: 12-March 08 Üye No: 2 Status: Online |
Aklın yolu birmiş, o da bir yaratıcı olduğuymuş... Böyle bir sonuca ulaşmak akıl yolu değil... tam tersi, akılsızlığın, bilgisizliğin, kolaycılığın, araştırmadan, öğrenmeden, sorgulamadan, kulaktan dolma öğretileri kabullenmenin yoludur... Birden aklıma bir film vardı, o geldi... ''Tanrılar Çıldırmış Olmalı'' Anlam veremedikleri olayları tanrılara bağlayan ilkel kabilelerden ne farkınız var acaba? onlar çok tanrıya sizler de tek tanrıya bağlıyorsunuz bilgisizliğinizi ve cehaletinizi... Dünyaya gelmemizin hiç bir nedeni yok, annen ve baban sayesinde dünyaya geldin ve sadece doğarsın, yaşarsın, ölürsün... hayat bu kadar... ne öncesi ne de sonrası yok... -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
||
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 3 2009, 00:32 AM
|
|
Evet tekrar ediyorum, aklın yolu birdir... fakat insanoğlunun; mantığı, nefsi (arzu ve hevası), duyguları,
şeytanları (kötü sözler,dünya süsü ve eğlencesi, dış etkenler vs) insan ile aklın arasına girip aklın yolunu bulmasına engel olabilir.yani insan kendine verilen özellikleri yeterli bulur ve aklı kullanmaya gerek duymaz yalnız kendi özellikleriyle (mantıgı,duyguları,araştırmaları vs.) sonuca varır ve bunu da aklıyla elde etti sanır -akıla başvurmayan dogruyu bulamaz- Bu durumda ortaya sadece akıl dışı düşünceler çıkar. ve bu düşünceler insanlarda hayat tarzı olmaya başlar. Bu da -herkese göre değişen- "bir çok dogru var" dememize sebep olur. Akıl dışı düşüncelere sahip kimselere, aklı olan fakat aklını kullanmayan kimse tanımı yapılır. böyle kimseler yeri gelir aklın yolundan geçerler ve bazı doğruları tabiri caizse cımbızla tutup çekerler (seçerler) ama seçtikleri doğrular diğer insani duygularıyla örtüşen dogrulardır (bu cımbızla tutulup çekilen dogruların seçilmesi için, mutlaka başta bahsettigimiz insanda bulunan diğer özelliklerle örtüşmesi gerekir zaten) ve ardından bu dogrular yanlış hayat tarzı içinde ayakta tutulmaya çalışılır... Ya da şöyleside vardırki: kimi insan da ona bahşedilen aklını kullanır -ki aklını kullanan insan eninde sonunda gerçek dogruyu bulur - bu gerçek doğru karşısında mantığı, nefsi (arzu ve hevası), duyguları, şeytanları (kötü sözler,dünya süsü ve eğlencesi, dış etkenler vs) ile yüzleşip hesaplaşır. Bu hesaplaşma, sonuca ulaşmak için yerini iradeye bırakır. İrade ise insana verilen en güzel nimettir. İrade kısa ve öz olarak söylücek olursak, seçim gücüdür. Bu hesaplaşmalardan sonra iradesini kullanacak olan kişi vicadanınıda önüne koyar, ya aklın ulaştığı gerçek doğruları kabullenir ve seçer ya da yukarda belirttiğimiz insani duyguların etkisinde kalarak aklın ulaştıgı doğruları red eder ve seçmez.. bu da insanın kendine (nefisine,mantıgına,duygularına,şeytanlarına) yenik düşme halidir. yani kendini kandırması halidir. İnsan kendi verdiği kararları gerçek (evrensel) doğrularmış gibi algılar halbuki sadece kendi verdiği kararlardır.. Akıl ise insanın verdiği kararlara uymaz... Akıl; doğruyu yanlıştan, yanlışı da doğrudan ayırma işlevine sahiptir. Aynı zamanda düşüncelerin bir araya geldiği ve sorgulandığı yerdir. Akıl herzaman gerçek dogruyu bulur (diğer duygular akıl ile karıştırılmasın).. Arkadaşalar; kendi doğrularınızı savunun ama yüzleşmek istemediğiniz gerçek dogrular sizin için ne kadar dogru olmasa da o doğrulara taş atmayın, küçümsemeyin, dalga geçmeyin... herşeyin bir adabı vardır... araştırmalarınızı, din incelemelerinizi ve yorumlarınızı adabıyla yapın lütfen... ayrıca size bir notum olucak... Ateistlerde aklın yolu sonsuzdur demişsiniz ve "din"siziz demişsiniz; halbuki aldanıyorsunuz kendi söylemlerinize... Çünkü; siz ateistlerinde bir dini var...! Sizin için aklın yolu kendi kararlarınızın yolu... ve bu yüzden sonsuz... halbuki akıl insanın verdiği kararlara ayak uydurmaz... Sizin dininiz ise kurmuş oldugunuz yaşam tarzınız. İlahlarınız ise; mantıgınız, nefsiniz (arzu ve hevası), duygularınız, şeytanlarınız (kötü sözler,dünya süsü ve eğlencesi, dış etkenler vs) yani kendinizi İlah edinenlerdensiniz... yani sizinde dininiz var ve sizinde İlahlarınız var.... saygılar -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kemalistcan |
Gönderme: Nov 3 2009, 00:52 AM
|
|
"Sizin ilahlarınız" dediğin şey bizim senin tanrı(ya da allah) dediğin şeyin yerine koyduğumuz veya onun boşluğunu doldurmak adına bel bağladığımız şeyler değildir. Biz atatürkün dediği ilhamlarımızı gökten indiği sanılan kitaplardan değil hayatın gerçeklerinden alırız.
Akıl sandığın gibi insanın ve yaşamın dışında bir yerde değildir. İrade, nefis dediğin şeyler onun ürünüdür; o da insan beyninin. İnsan beyni ise milyarlarca yıllık bir evrimin sonucunda oluşmuştur. Canlı, cansız, insan, akıl bir ekosistemin sonucudur. Allahın(!) sana akıl fikir nasip etsin! Sevgiler, -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 3 2009, 01:38 AM
|
|
hayatın gerçekleri zaten Kitabın içinde yazıyor -eğer düşünürseniz !
zaten yaşanılanlar yaşanıldıktan sonra gökten indiğini tasvip ettiğiniz Kitapta da var oldugu tespit ediliyor.. Halbuki küçümsediğiniz şey nelere kadir.. tahminimce bilirsinizki bilim adamları ve çogu filozoflarda bunu itiraf etmiştirlerdir... "Sizin ilahlarınız" dediğin şey bizim senin tanrı(ya da allah) dediğin şeyin yerine koyduğumuz veya onun boşluğunu doldurmak adına bel bağladığımız şeyler değildir demişsiniz; bunu ne kadar dille söyleyip yazılara döksenizde...... boşluğunuzu ilahlarınızın yol göstermesi ve ilhamlarınıza sıgınmanızla dolduruyor, geçici dünya hayatına belinizi bağlıyorsunuz... Ayrıca sizin küçümsediğiniz islam din(yaşam tarzı)i sandıgınız gibi dar ve gerici değil... Akıl ile ilgili yorumlarımı belirtmiştim... bununla ilgili bir sorum olucak izninizle... Madem akıl irade ve nefsin ürünüdür, madem canlı, cansız, insan, akıl bir ekosistemin sonucudur o halde bu saydıklarınızı gözünüzle görmüşsünüzdür.Hiç gördünüz mü şahit oldunuz mu? evet haklısınız akıl irade ve nefisin ürünü ama size göre bu böyle, bu durumda sizde kendinizce haklısınız... çünkü izlediğiniz akıl yolu (size göre akıl yolu)bu... ancak akıl, irade ve nefis için bir nimettir kullanmaya bilene... Size de ilhamlarınız bol şans getirsin... Akıl fikir kimdedir kimde değildir bunu sen bilemezsin... çünkü sen kendine bir resim çizmişsin bu resimede akıl demişsin ve bu resmi istediğin gibi çizip siliyorsun kendi nefsine göre ve iradenle yapıyorsun bunu... eğer akıl buysa ben akıl falan istemiyorum... Akıl fikir, sana göre senin gibi düşünenlerde ... yine de saygılar... -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kemalistcan |
Gönderme: Nov 3 2009, 12:03 PM
|
||
|
Dininizin ne menem birşey olduğunu defalarca açtığımız yüzlerce başlıkta envayi çeşit belge ve kanıtla gösterdik. Yani kesinlikle tavrımız ferri ve cahilce değildir. Lütfen ilgili başlıklara yazın bir itirazınız varsa... Gelelim aklın, iradenin, nefsin gözle görülmesi konusuna. Beyinle ilgili çalışmalar beynin çeşitli merkezlerden oluştuğunu gösteriyor. Bubla birlikte hangi merkezin hangi görevi gördüğü de biilnmeyen birşey değil. İlgili merkezler, merkezlerin vücutla bağlantısı ve bu mekanizmanın işleyişi söylediğinizin aksine gözle görülür ve sınanır şeyler. Anlıyacağınız size burda da ekmek yok... Sevgiler, -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
||
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 3 2009, 14:29 PM
|
|
Çeşitli belge ve kanıt diyorsunda, yeterli kanıt ve belge yok... Sahte belge ve kanıtlar ise bizim işimize gelmez.. Ama sizin işinize geliyor..bu sahte belge ve kanıtlar yalan haberler işinize geldiği için rahatça kullanılmakta...
beyinin işlevlerini ve vücudu yönettiğini biliyoruz sn. kemalistcan...yalnız, irade ve nefis beyinden önce gelir... insan kendi beynine, nefsini ve iradesini kullanarak sinyal verir... beyne neyi sinyal verirse, beyin onu vücuda iletir... akıl ise, beynin korunmasını sağlayan bir kabuktur... o kabuk kırılır ve hiçe sayılırsa beyin aklın himayesi ve korumasından çıkar ve hasar görmeye başlar... bu durumda insan, tek başına kalan beyinin yönetimi altına girer (akıl etkeni -koruması-olmayan bir beyin)... yani irade ve nefis beyine direkt olarak sinyal vermiş olur... Bu durumda sonuç olarak; insan, iradesinin ve nefsinin beyin aracılıgı ile kendisini yönetmesine izin vermiş olur... Doğrusu, aklın korudugu bir beyine sahip olmaktır... iradeyi, nefsi ve aklı gözünüzle görüp elinizle kavrayamaz bunları sadece kalbinizle hissedersiniz ... teorik olarak veya tecrübe yaşayarak ya da teorilerinizi tecrübelendirerek iradeyi, nefsi ve aklı hayatınıza aksettirirsiniz... Aman dikkat(!) kalplerimizi iyiliklere yöneltelim... Sn. Kemalistcan, gerekirse ekmeğimi taştan çıkarırım ben, içiniz ferah olsun... -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kemalistcan |
Gönderme: Nov 3 2009, 21:26 PM
|
||||
|
Nerde şu sahte belge ve kanıtlar? Hadi bakalım tek tek bul; hodri meydan! Yalancı, iftiracı seni! Neden konulara yazmıyorsun, burada polemik ve demogoji yapıyorsun hala anlamış değilim.
Beyni ve vücudu, nefisin yönettiğine dair kanıtlar istiyorum. Nefis nerden veriyor sinyalleri, nerde nefis? İşkembeden at bakalım. İyilik temenninize katılıyorum. Ama inan sen bu kafayla gidersen bırak ekmeği taştn çıkarmayı sana yağmurlu havada su yok... -------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
||||
| Gaye |
Gönderme: Nov 4 2009, 07:26 AM
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 964 Katılım: 16-April 08 Üye No: 40 Status: Offline |
Yesilkum'un, insanin hayatinda din olmadan da pek ala yasayabilecegine, hatta bircok dindara oranla cok daha ahlakli, duzgun ve onurlu bir yasami olabilecegine ihtimal veremedigi icin, ateizmin bir din oldugunu iddia etmesini tebessumle okuyorum...
Bu noktada soylenecek hersey polemik yaratacagindan sessiz kalmayi uygun goruyorum... |
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 4 2009, 19:14 PM
|
|
Kemelistcan güldürdün beni
Gaye hanıma gelince; ben insanlar dinsiz yaşayamaz diye bir iddaada bulunmadım... (insanın yaşam tarzı dinidir ben bunu iddia ettim)... İnsanlar Allah'a inanmak zorunda değiller ya da hristiyan ya da yahudi olmak zorunda değiller... Ancak ben bu konuyu açtım çünkü İslam dinine bir saldırı gördüm... Aşağılayıcı ve küçümseyici hal ve hareketler gördüm... Ard niyet beslemeden İslamın gerçeklerini ögrnemek isteyin... İslamın gerçekleri sandıgınız gibi değil ya da her okudugunuz şey islam değil... burada sizin ateistliğinize laf atmak için bulunmadım çünkü henüz sizin kadar saygısız olmayı başarmış değilim gaye hanım üstüne alınmasın ona değil bu son laflarım... ben sadece incelemelerinizi ve eleştrilerinizi adabıyla yapınız dedim... diğer konulara yorum yapmadım ama iyice inceledim ve dün yorum yazmaya başladım... ilk yazdıgım yorum silinmiş ... keyfiniz bozuluyor yazdıgım yorumlara... bu da beni çok mutlu ediyor -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kitapsiz |
Gönderme: Nov 4 2009, 22:45 PM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 10403 Katılım: 12-March 08 Üye No: 1 Status: Online |
bu bir iftira!! tamda alistigimiz islam ahlakini yansitiyorsun. ilk yaptigin yorum degil!!! " Peygamber Efendimizin Esprili Kişiliği" [B]BASLIGINA YAPISTIRDIGIN VE KENDINE AIT BIR SATIR YAZI EKLEMEDIGIN KOPYA!!! silindi. bak silinen ileti bilgilerinde ne yaziyor. yeşilkum Grup: Members Mesaj: 13 Katılım: 31-October 09 Üye No: 395 yazi silinince sana görünmez ama site yöneticileri görür: senin gibi yalanci ve iftiracilara firsat vermememk icin simdi özür dile. -------------------- Türklerin kutsal kitabı NUTUK`tur
![]() |
||
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 5 2009, 00:18 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: moderator Mesaj: 528 Katılım: 25-September 08 Üye No: 164 Status: Offline |
Yeşilkum...Gayeye verdiğin cevapta paradoksal bir durum yaşamaktasın, kendi içinde... Belli ki ilah kavramını bir yerinden insanlara monte etmeden tek bir şey düşünemiyorsun...
Bu site de ve daha bir çok yer de Kur'an'ın yalanları, çalıntı ayet ve sureleri ile ilgili bir çok yazı ve kanıt var...Ama taktığın "din" denilen at gözlüğü bunları görmeni engelliyor...Mesela Adm ve havva efsanesi, Nuh tufanı...Bunların hepsi Sümerlerden araklanma...Kanıt istiyorsan sümer yazıtlarının çevrimini okuyabilirsin... Tabii, Sümerler Kur'an dan çalmışta diyebilirsin, biz de Jill'in mesajına verdiğin cevaba olduğu gibi güleriz...Diğer kanıtlar için de başka yere bakmana gerek yok...Biz kaynak olarak Kur'anı kullanıyoruz...Aişe ile ilgili, evlatlığının karısı ile ilgili ayetlerde mesela... Kur'an da yazılanları da inkar etmeyeceğini umuyorum... Bir de bizim tarzımızla ilgili şikayetine değinelim... Ben senin yaptığın tarzda bir islamcı siteye girsem, anında bir sürü küfür(hem de en edepsizleri) eşliğinde siteden atılırım ve defalarca da atıldım... Sen hakarete uğramadan yazabiliyorsun hiç olmaz sa... Bak ciddiye alıp, cevap bile veriyoruz hatta... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
| Jill Louise |
Gönderme: Nov 5 2009, 00:43 AM
|
||||
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 73 Katılım: 23-June 09 Üye No: 321 Status: Offline |
Yeşilkum, Bahsini ettiğin yorumunda, tamamen ironik bir yaklaşımla yazılmış ve dolaylı anlatımın olduğu bir yazının ardından, Nur suresi'nde Aişe'nin kedisinden bahsedilmediğini kanıtlamak için surenin mealini olduğu gibi kopyalayıp yapıştırmışsın. (Halbuki sen durumu bizim cahilliğimize verseydin ya! Zaten biz dini bilmediğimiz için reddediyoruz, bilsek ohoo çoktan hacı olmuştuk Yani ben diyorum ki, bu kadar zahmete ne gerek vardı sevgili dostum? O yazıda Aişe'nin kedisi değildi zaten, varsay ki Aişe'nin kendisiydi anlatılan. Ama darılmak yok, biz dolaylı da olsa anlatırız. Yorum yaptığın içerikle hiçbir alakası olmamasına rağmen, evrim teorisinin (sözde) çürütülmesine dair panik halinde olduğumuz için yazıp çizdiğimizi belirtmişsin. Bu yorumuna nasıl hayret ettim bilemezsin.. İçimizi okumuşsun resmen, afalladım Anladığım kadarıyla sen, evrim teorisinin; sakalı beline dolanan bir grup hacı hocanın fetvasından "yola çıkarak"; (gerçi adını bile duyduğundan şüpheliyim ama) Richard Dawkins'in bilimsel yazılarının olduğu resmi sitenin (http://richarddawkins.net) ve "evrim bilimini" anlatan bu gibi sitelerin Türkiye'de yasaklanmasıyla çürütüldüğünü varsayabiliyorsun. Öyle ya, nice profesörler ve bilimadamları, Harun Yahya'ların (Adnan Arslanoğulları veya Adnan Oktar, adı her ne ise) eline su bile dökemez böyle konularda Silinen "sözde yorumlarına" yanıt yazdım.. Yazını ciddiye aldığım için değil, seni ve senin gibi düşünenleri umursadığım için.
Çok basit ve aciz kimseleriz, hepimiz, öyle mi? Sıkışınca kişiliklerimize daha ne kadar saygısızlık edeceğini öğrenmek istemiyorum. Sana bu kadar açıklama yazdım, şimdi senden bir iki ufak ricam olacak; Bizimle paylaşımda bulunmaya devam etme niyetin varsa eğer, Doğru sorular sor, İftiradan uzak dur, samimi olduğunu göster, çünkü biz aklı ve bilgiyi üstün tuttuğumuz gibi, samimiyete de değer veririz.
Gördüğün gibi, yorumun kimsenin keyfini bozmadı, asıl amacın bu olsa da.. Bir de, bizim dini bilgilerden, kutsal kitabınızdan bi'haber olduğumuz yanılgısına sakın sakın kapılmayasın. Ben yönetimden değilim, ancak orada ne kadar gereksiz şeyler yazdığını gayet iyi biliyorum. Yanıtlamayacaktım ama böylesi daha uygun oldu. Şunu da yazayım da içimde kalmasın: Richard Dawkins kimdir? Clinton Richard Dawkins (d. 26 Mart 1941), İngiliz uyruklu etolog, yazar, evrim kuramcısı. Oxford Üniversitesi'nde zooloji profesörüdür. Harun Yahya kimdir? Adnan Oktar (d. 1956, Ankara), dini cemaat lideri, araştırmacı, yazar, BAV kurucusu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. (Kaynaklar, wikipedia'dan alıntıdır) Şimdi devam edebilirsin Yeşilkum.. |
||||
| mistral |
Gönderme: Nov 5 2009, 13:22 PM
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaj: 4451 Katılım: 12-March 08 Üye No: 2 Status: Online |
Yazılan yorumlar silinmez, ama bir yerlerden araklayıp yapıştırdığın upuzun saçma salak yazılar elbette silinir, bu forum islami saçmalıkların yapıştırıldığı, islami çöplük forumlarından değil... Sen ne yazıyorsunda keyfimiz kaçsın... Sen inanıyorsun değil mi? Kıl namazını... Tut orucunu... Aç kuranı anlamadan oku... Şeyin, şıhhın ne derse onu yap, inancını yaşa...... Ne halt yapıyorsun, neden yapıyorsun boşver bunları... İnanmaman ve islamın rezilliğini görebilmen için kuran konusunda yüksek lisans yapmış olman gerekir... Yani bizim eleştirilerimizi anlayabilmen imkansız... -------------------- Boşuna kendinizi kandırmayın; sürekli yaptığınız şey neyse siz osunuz...
Aristo |
||
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 10 2009, 21:38 PM
|
||||||||
|
Kusura bakmayın arkadaşlar yurtdışındaydım oyüzden yazdıklarınıza karşılık veremedim... Öncelikle; peygamber efendimizin esprili kişiliği adlı konuya yorum yaparken kendi yorumlarımı ekleyerek yaptım ve ayetleride kanıt olarak kopy paste yaptım... Ayrıca bunu sizlerde yapıyorsunuz... yeri geldimi kopyala yapıştır yapıyorsunuz... Tamam size yasak değil eyvallah ozaman bir daha yapmam saygı duyarım...
Sn. kitapsız ben kendime ait yorum yaptıgımı hatırlıyorum ama şimdi de sizler beyinsiz unutkan insanlarsınız ve yalancı insanlarsınız dersin hatta şuan sizin gözünüzde ben bunlarım... sadece tebessüm ediyorum...
Sn. enfeksiyon, beni islam adı altında kurulan siteler ilgilendirmiyor ve ve islam adı altında kurulan sitelerdeki saygısız ve islamla yakından uzaktan alakası olmayan kimselerde beni ilgilendirmiyor... ben bu yolu seçtim diye bu kimseler benden sorulmamalı... O bahsettiğiniz kimseleri şiddetle kınıyorum... Ve farkındaysanız bende sizlerin cevaplarınızı ve yorumlarınızı ciddiye alıyorum... Beni bir türlü anlamadıgınızı düşünüyorum... Ve bu da beni ilgilendirmiyor çünkü ben sizlerle iştihare ederken ya da tartışırken sizlerdende birşeyler ögreniyorum ve bana iyi güzel şeyler katıyorsunuz... İllaki ateist olmam gerekmiyor !!!! Sandıgınız gibi cüppe takıp dolaşan hocalık taslayan kimselerin peşinden giden biri de değilim !!!
Size gelince Jill Louise, ben sadece gördüklerimi ve hissettiklerimi söylüyor sizden ricada bulunuyordum amacım iftira atmak değil (Allah iftira atanları sevmez ve insanlarda iftira atanları sevmez). Ayrıca aklı ve bilgiyi inancım üstün görüyor zaten ve bu noktada sizle hemfikiriz... samimiyete gelince; eğer samimiyeti seçmeseydim şuanda sizler bile bu kadar cevap verme tenezzülünde bulunmayacaktınız... Ama biz aklımızın reddettiği hiçbir şeyi, ne idüğü belirsiz birkaç ruh hastası, biraz kuru gürültü, bir dolu safsata üzerine bağrımıza basacak değiliz. burada amaç bağıra basmak değildir zaten arkadaşım amaç yaşamaktır... ve bende hayatımda hiç yapmadım bu dediklerini...!
Sn. Mistral, namazımı istersem kılarım istersem kılmam bu benim sorunum, orucumu ister tutarım ister tutmam bu da benim sorunum... Kur'an-ı anlamadan okumak olsun diye okuyamam bu bana ters(!) anlamadan okusaydım belki bir ateist olurdum... bu da bir seçenek tabi... belkide olurum bunu kimse bilemez... Benim Şeyhim de şıhhım da yok Allah'a çok şükür... Gerici bir beyine sahip olmadım hiç olmakta istemem... Birşeyi yapıcaksam önce araştırırım sorarım dogru mu yanlış mı bu nedir ne değildir diye... Kur'an konusunda yüksek bir lisansa ihtiyaç yoktur... Samimiyete, iyi niyete, dürüstlüğe, akıl ve bilgi birikimine, araştırma ve deneyimlere ihtiyaç vardır... Kısacası Kur'anı anlamak için insan olmak yeterlidir... Kardeş sanırım sen beni insana benzetemedin ona da eyvallah ... Sizin inancınız size benim inancım bana... ama yinede ben buradayım... saygılar -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
||||||||
| yeşilkum |
Gönderme: Nov 10 2009, 22:05 PM
|
|
buarada keyfinizin bozulması hoşuma gidiyor evet çünkü değerler ortak noktada buluşuyor sonuç itibariyle...yani keyfiniz bozulmasa cevap vermezsiniz siz cevap vermezseniz ben cevap vermem ve bu böyle gider.. bu durumda ne ben ne sizler birbirimizden birşeyler ufak büyük farketmez ögrenemeyiz tanıyamayız anlayamayız... Ama sonuç ateist ama müslüman ama hristiyan ama başka bişey... Unutmayınki bir deliden bile öğrenecek çok şey vardır...
mutlu olmam sizi rahatsız etmemiştir umarım... en baştan beri anlatmaya çalıştım saygı saygı saygı ama konulara daldık ve hala tasvip etmiyorum eleştrilerinizi yorumlarınızı ya da islam ile ilgili açtıgınız konuları ama amalar bitmez... daha araştırmaktayım sitenizi... anlatabiliyormuyum... saygı duyalım -------------------- Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
| kemalistcan |
Gönderme: Nov 11 2009, 00:14 AM
|
|
yeşilkum hangi saygısızlıktan bahsediyorsun? Asıl saygısızlık milyonlarca insanı canından, malından, ırzından etmiş, canından bezdirmiş;milyarlarca insanıda ortaçağ karanlığına sürüklemiş ve bu karanlığı bütün aydınlıkları yok edene kadar yeterli göremiş bir esaretin, eziyetin, sömürünün, geri kalmışlığın, vahşetin ve bunların savunusu bir ideoojinin cici olduğunu, iyi olduğunu aklımıza küfreder gibi, bizimle dalga geçer gibi söyleyebilmek, islamın bütün bizden aldıklarına ve almaya devam ettiklerine rağmen isanın sana tokat atana öbür yüzünü dön dediği gibi saygı bekleyebilmektir.
-------------------- «…Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.…» Mustafa kemal ATATÜRK
|
| Enfeksiyon |
Gönderme: Nov 11 2009, 00:53 AM
|
||
Şöyle bir sorunla karşı karşıyayız yine... Kendini çok "özel müslüman" hisseden" müslüman hadisesi... Egosuyla dogmaları arasına sıkışmış, dünyayı kendi kafasında ki kadar zanneden, aşmış,yalayıp yutmuş, şimdi de zır cahil kafirlere ders vermeyi vazife edinmiş bir zat-ı muhterem... Fakat yazdıkları nedense o kendini ayrı tuttuğu, peşlerinden gitmediği diğer tiplerden zerre kadar farklı değil... Bence o girmediğin sitelere girmeli, peşinden gitmediğin adamlarla oturup şöyle bir konuşmalısın Yeşilkum... Böylece ne kadar sıradan olduğunu anlarsın belki... Hatta kendini diğerlerinden ayrı görmen bile son derece sıradan... Hepsi aynen senin gibi kendilerini farklı zannedip, aynı şeyleri yazıp durdular burada... Farklı da olamazdı zaten... Aynı kitap, aynı dünya görüşü, aynı eğitim(okuldan bahsetmiyorum)... İnan seni çok iyi anlıyoruz... Çünkü seninle defalarca karşılaştık, tartıştık... Sen anlamıyorsun aslında, seni... Anlasan yeni bir şeyler söylemediğini, anlasan kaçak güreştiğinin farkında olduğumuzu, anlasan kibirinin bile cehalet kaynaklı olduğunu... Biz senin bizi anlamanı istemiyoruz oysa... Dedim ya yüzlerce kez anlattık sana, artık umudu kestik... Sen dogmalarınla biçimlendirmeye devam et yaşamını, bir itirazımız yok ama ne olur 1400 yıllık saçmalıkları bize yeni bir şey gibi yutturmaya kalkma... -------------------- Hiç bir yerin tam ortasındayım
|
||
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:
![]() |
![]() ![]() ![]() |

ben bunlarım... sadece tebessüm ediyorum...

Script Execution time: 0.0470
12 queries used
GZIP Açık