![]() ![]() ![]() |
» Evlenemeyen Tesettürlü Kızlar, Tesettürlü kızların isyanı
| Jill Louise |
Gönderme: Nov 7 2009, 01:26 AM
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 73 Katılım: 23-June 09 Üye No: 321 Status: Offline |
Reha MUHTAR
Evlenemeyen Tesettürlü kızlar İslami kanadın yazarlarından İsmail Fatih Ceylan “evlenemeyen tesettürlü kızların isyanını” kaleme almış “Evlenemeyen Kızlar ve Evlenmeyen Erkekler” kitabında... Başörtülü kızlar, evlenme konu oldu mu başı açık kızlardan farklı sorunlar yaşıyorlarmış... İsmail Bey’in görüştüğü Damla isimli tesettürlü kız, şöyle konuşuyor; “Çevremde benim gibi sırf kapalı olduğu için evlenemeyen pek çok kız var... Mesela bir arkadaşımın ağabeyi son derece takva; kız kardeşini sokağa bile çıkarmıyor, kendisi teheccüt namazlarını kılıyor, ama bar bar gezen açık bir kızın peşinden koşuyor... Onunla evlenip sevaba gireceğini söylüyor...” Dün bu haber bütün büyük gazetelerin internet sitelerinde manşetteydi... Türkiye’ye artık yeni bir dönem ve yeni bir gündem geliyor... Türkiye artık tesettürlü insanların yaşamları, otelleri, tatil merkezleri, kıyafetleri, modacıları, estetik türbanları, evlilikleri, boşanmaları ve dünyalarıyla harmanlanıyor... *** Artık türbanlı yaşam tarzının haberleri modadır Türkiye’de... Gazetelere, dergilere bir bakın günlerdir; Atıl Kutoğlu’nun Hayrunnisa Hanım için yapacağı Sophia Loren tipi türbandan, tesettürlülerin kaldığı tatil merkezlerindeki yaşam tarzının boy boy, sayfa sayfa anlatıldığı haber ve röportajlarla doludur... Türbanlı yaşam ve tesettürlü hayatlar, Türkiye’nin medya gündemine “türban bir siyasi simge mi” sorusunun çok ötelerinde bir yerde giriyor... Artık tesettürlü yaşam her şeyiyle meşrulaşmıştır Türkiye’de... Artık o yaşamın light haberleri, tüketim modelleri, tatil beldeleri, evlenemeyen tesettürlü bayanların problemleri, toplum yaşamının vazgeçilmez bir parçası olarak hayatın içindedir... İktidar böyle bir şeydir işte... ‘Öteki’ni, ‘hakiki’ yapar... Kendini ‘hakiki’ zannedenin ‘öteki’leşmesi ise an meselesidir... *** Türkiye’nin gazete manşetlerindeki yeni gündemi artık yeni Türkiye’yi anlatmaktadır; Üstteki haber “Bekir Coşkunlar’ın gidecek yeri mi var?...” Alttaki haber, “Tesettürlü bayanlar neden evlenemiyorlar?..” Aslında her şey açıktır... Bir zamanlar “Başörtülüler Suudi Arabistan’da okusunlar” denirken, bugün “Bekir Coşkunlar memleketi terk etsinler” noktasına gelinmiştir... Demokrasi açısından ikisi de kabul edilmez görünse de, geçmişten gelinen yere bakıldığında “Öteki, bugünkü hakikidir...” Dünkü “hakiki” ise, bugünkü “öteki...” Yaşam ve gündem değişti Türkiye’de... “Bekaretimizi mezara mı götüreceğiz?..” diye evlenemediği için isyan eden bir tesettürlü genç kız şöyle söylüyor İsmail Fatih Ceylan’a: “Bir arkadaşımın eşinin tanıştırdığı bayan şık giyinen makyaj yapan biriydi ama beş vakit namazını kılıyordu... Nihayetinde ben bir genç kızım ve evlenmek benim de hakkım... Kapanırsam evlilik şansımı azaltırım... Dindar bir erkekle evlenirsem, kendimi başkalarına beğendirmek gibi bir zorunluluğum olmadığı için eşim isterse o zaman kapanırım... Şimdi değil...” diyordu... “Dindar erkekler açık kızları alıp evlendikten sonra kapıyorlar...” *** İlginç bir sorun olduğu kuşkusuz... Acaba evlenebilmek için önce açık olup sonra mı kapanmalı bu genç kızlarımız?.. Vallahi bilemiyorum!!! Ben bu yeni gündeme henüz pek hakim değilim!!! Olur muyum pek bilemiyorum!!! 24 08 2007 |
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:
![]() |
![]() ![]() ![]() |

Script Execution time: 0.2351
12 queries used
GZIP Açık